ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φτωχότερη η οικογένεια του Άρη, “έφυγε” ο Γιώργος Σερπετζής

Η οικογένεια του Άρη αποχαιρέτησε σήμερα μια εμβληματική μορφή του συλλόγου, έναν από τους “πατριάρχες” του ρεπορτάζ του συλλόγου, που σφράγισε με την πένα του, μια ολόκληρη εποχή, αφήνοντας πίσω του μια μοναδική κληρονομιά… Ο Γιώργος Σερπετζής “έφυγε” σε ηλικία 87 χρόνων αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του Άρη.

Στην κηδεία του που έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, το παρόν έδωσαν λίγοι παλιοί φίλοι και συγγενείς, αποχαιρετώντας ένα από τα πιο λαμπρά μέλη της ιστορίας του Άρη!

Δημοσιογράφος που εξύμνησε τον όνομα του Άρη, διακρίθηκε για τη μαχητικότητα και την γλαφυρότητα των κειμένων του. Έγραφε επί σειρά ετών στα “Μακεδονικά Νέα” και στα “Αθλητικά Νέα” του Νίκου Καμπάνη, θεωρείται ο… νονός του ονόματος του συνδέσμου Φίλων Άρη “Ιερολοχίτες”. Όπως αναφέρεται στην ιστορία του συνδέσμου χαρακτηριστικά:

“Το όνομα του συνδέσμου,όντως πρωτότυπο, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Παρά το γεγονός οτι οι <<Ιερολοχίτες>>με μπροστάρη το θρυλικό Σαράφο ξεκίνησαν τη δράση τους την δεκαετία του ’60, ως χρονιά ίδρυσής τους θεωρήθηκε το 1970 όταν και στεγάστηκε επισήμως ως <<Σ.Φ ΑΡΗ Αγίας Τριάδας>>. Ένα χρόνο αργότερα σε έναν αγώνα κυπέλλου στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό(νικήσαμε 0-3), 29 οπαδοί του ΑΡΗ απο τη Θύρα 1,βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο γνωστός Αρειανός αθλητικογράφος Γιώργος Σερπετζής,στα <<Αθλητικά Νέα>> του Νίκου Καμπάνη,παρομοίασε τους εκδρομείς – οπαδούς με τους θρυλικούς στρατιώτες του Ιερού Λόχου και έτσι ουσιαστικά βάφτισε τον σύνδεσμο, οπότε και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το καταστατικό με την αλλαγή ονομασίας σε <<Ιερολοχίται Θ1>>”

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

To Top