“Φυγάς” στις ΗΠΑ ο Σταυρίδης μετά την “ειδική αποστολή” της Τούμπας! (photos)

Τέτοιες μέρες περίπου πριν από τέσσερα χρόνια, ο Άρης του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγαινε στην Τούμπα, να παίξει κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ πολύ κατώτερό του αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν δυνατά απείλησαν με τον Αμορόζο, όμως το… βήχα τους τον έκοψε ο διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης. Πρώτα έδειξε πλάγιο (!), στην εγκληματική «καρατιά» του Γεωργιάδη στον Καράμπελα, αντί να αποβάλει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, εθελοτύφλησε δύο φορές στο 17’ και το 44’, σε χέρια των Κνολ και Σνάουτσνερ εντός της περιοχής. Πέναλτι μαρς που δεν δόθηκαν. Φυσικά δεν παραπέμφθηκε ποτέ!

Εκείνη η “ειδική αποστολή” ήρθε εις πέρας, η ομάδα που μόνιμα είναι σε θέση ευνοημένου νίκησε 3-0 (δεν παραπέμφθηκε ποτέ) και προφανώς ήταν από τις… τελευταίες.

Ο Κατερινιώτης ρέφερι έκτοτε έπαιξε σε λίγα παιχνίδια, πριν… “σαλπάρει” για τις ΗΠΑ, σαν “φυγάς”. Εκεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού συνεχίζει να σφυρίζει σε αγώνες του MLS, του αμερικάνικου πρωταθλήματος, είτε γιατί δεν τον “χωράει” το ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε κυνηγημένος από τις τύψεις του.

Στις ΗΠΑ πάντως αποδεικνύει ότι έχει ικανότητες, άσχετα με τα όσα έκανε στην Ελλάδα. Μάλιστα πέρσι βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως κορυφαίος διαιτητής στην πολιτεία της Καλιφόρνιας!

Ο Σταυρίδης, που σφυρίζει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το M.L.S. έπαιξε συνολικά πέρσι σε 24 αγώνες για το πρωτάθλημα και σε οκτώ αγώνες για το Κύπελλο των ΗΠΑ.  Συμμετείχε επίσης σε πέντε τουρνουά στην αμερικανική ήπειρο.

Στο κορυφαίο τουρνουά των Χριστουγέννων το περίφημο Ντίσνεϊ Καπ μετείχαν η ιταλική Ρόμα, Φλαμέγκο (Βραζιλία), Λα Πλάτας (Αργεντινή), Σικάγο Φάιερ (ΗΠΑ) με τερματοφύλακα τον Γκσμπούρνιγκ της Ξάνθης, Λος Αντζελες Γκαλαξυ και Ρεντ Μπουλ (ΗΠΑ) που αγωνίζεται ο γνωστός Γάλλος Ανρί και η Σίβας (Μεξικό) που είναι η ομάδα του Τσιτσαρίτο που πήγε στη Μάτζεστερ Γιουνάιτετ.

Αναδείχθηκε σαν πρώτος διαιτητής της πολιτείας της Καλιφόρνιας που αριθμεί συνολικά 2.500 διαιτητικά μέλη!

Εκεί προφανώς μπορεί να παίξει απελευθερωμένος, εφαρμόζοντας αυτό που έμαθε: τον ΚΑΠ και μόνο τον ΚΑΠ.

To Top