Φυσέκης: “Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς, δεν αφήνουμε την πίεση να μας κυριεύσει”

Ο Γιάννης Φυσέκης μίλησε για την προσπάθεια του Άρη για άνοδο στην Φουτμπολ Λιγκ, το χθεσινό παιχνίδι με το Βυζάντιο αλλά και για τις σπουδές του.

Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας των κίτρινων στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:

Για αν υπάρχουν περιθώρια και άλλης βελτίωσης στην ομάδα του Άρη: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Φυσικά και μπορούμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να περιορίσουμε τα λάθη που κάνουμε»

Για τι σκέφτεται ενόψει της συνέχειας: «Δυστυχώς θα θέλαμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα αλλά δεν είναι στα χέρια μας η όλη κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το αυτονόητο. Περιμένουμε αφού έχει τελειώσει κάθε παιχνίδι να δούμε τι έγινε. Οπότε είμαστε σε μια ενδιάμεση κατάσταση αλλά περιμένουμε στραβοπάτημα με σκοπό να το εκμεταλλευτούμε»

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Καμία ομάδα δεν θα έρθει να χάσει στο γήπεδό μας. Θα έρθει να παίξει όσο καλύτερα μπορεί. Αν είχαμε αποφύγει κάποια λάθη και ατομικά και ομαδικά θα ήταν αλλιώς. Όταν προσπαθούμε σωστά, μετά λύνεται η ομάδα και παίζει καλύτερα»

Για το αν υπάρχει πίεση: «Αυτό είναι ανθρώπινο. Όταν κάνεις νίκες η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία βελτιώνεται. Δεν αφήνουμε την πίεση μας κυριεύσει, όλοι ξέρουμε που είμαστε και χρησιμοποιούμε την πίεση προς όφελός μας για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν μπορείς να κάνεις πίσω. Καθημερινά δίνουμε εξετάσεις. Από την στιγμή που κλήθηκες να φέρεις εις πέρας αυτό το έργο, δύσκολα ή εύκολα πρέπει να το κάνεις. Όποια και αν είναι η πίεση δεν υπάρχει άλλη λύση».

Για τις μεταγραφές του Άρη: «Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη με όταν ήρθα που πίστευα ότι όντως δεν έχουμε πρόβλημα όταν παίζουμε αυτό που μπορούμε. Η ομάδα έχει δεχτεί μόνο δυο γκολ στα τελευταία παιχνίδια, έχουμε μια καλή σειρά και φόρμα και αν πάμε έτσι μέχρι τέλος δεν θα έχουμε πρόβλημα»

Για την ήττα στη Δράμα και γιατί δεν μπόρεσαν να την αποφύγουν: «Αθλητισμός είναι, εντάξει θα υπάρχει και η στιγμή που δεν θα είσαι στο top σου και θα είναι ο αντίπαλος. Έτσι μπορεί να τύχει να χάσεις, το θέμα είναι να εξαλείψουμε τέτοια λάθη και τέτοιες αποδόσεις. Δεν πρέπει να ξαναγίνει άλλη ήττα, αυτό δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε».

Για το αν όλα θα κριθούν σε τρία ματς: «Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια και κομβικής σημασίας όσα ακολουθούν, προέχει το ματς στην Αρναία. Αν δεν γίνει αυτό που πρέπει, δεν υπάρχει επόμενο. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να δούμε στο μεταξύ παιχνίδι Καβάλα- Πανσεραϊκού τι θα μας συμφέρει».

Για το πώς συνδέονται ποδόσφαιρο και σπουδές: «Δεν συνδυάζονται εύκολα αλλά χρειάζονται θυσίες, τίποτα δεν είναι εύκολο. Τώρα ολοκληρώνω το πρακτικό κομμάτι του διδακτορικού αλλά δυσκολεύομαι. Χρειάζομαι διάβασμα αλλά σιγά σιγά πιστεύω πως τελειώνω»

Για το τι θα κάνει μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Αλήθεια δεν ξέρω, είναι μια ερώτηση δύσκολη. Όπως έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βρίσκουν δουλειά όσοι σπουδάζουν, οπότε προτιμούν να αναβαθμίζουν με εκ νέου σπουδές το πτυχίο τους. Επομένως η λύση του μεταπτυχιακού δεν είναι απαραίτητη με μια ακαδημαϊκή καριέρα στο μέλλον. Νομίζω ότι η πλειοψηφία των σπουδαστών σκέφτεται κάπως έτσι. Οι γονείς λένε στα παιδιά για το καλό τους να περάσουν σε κάποια σχολή. Αυτή η διαδικασία των σπουδών βοηθά τα παιδιά στον τρόπο σκέψης τους. Σε ένα μικρό παιδί θα ήθελα να του δώσω όλες τις επιλογές και με το σχολείο, και με το ποδόσφαιρο, και με όλα. Δεν κρίνεσαι τόσο μικρός για τις ικανότητές σου. Εννοείται όμως όχι φανατισμό πουθενά, δεν μπορείς να έχεις παιδί προέκταση του εαυτού σου. Δεν θα εκπληρώσει το παιδί σου τα δικά σου όνειρα».

To Top