ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φυσέκης στο PRESSARIS: “Με σημάδεψε το περσινό αποτέλεσμα στο Χαριλάου…”

Ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης αγωνιστικής του Άρη με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Φυσέκης, ο οποίος κρέμασε τα γάντια του στα 30 του χρόνια, για να αφοσιωθεί στο διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία, όντας εκείνη την περίοδο εν ενεργεία παίκτης των “κιτρινόμαυρων”.

Το PRESSARIS μίλησε με τον υποψήφιο διδάκτορα -πλέον- καθώς η ιδιότητα του ποδοσφαιριστή έπαψε να υφίσταται, για τον Άρη, τις σπουδές του, αλλά και το μπάσκετ με το οποίο ασχολείται πλέον σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ερωτώμενος αρχικά για την ενασχόλησή του με το μπάσκετ, είχε να πει: «Δεν μπορούσα να με φανταστώ να προπονούμαι μόνος. Μια ζωή συμμετείχα σε ομαδικά αθλήματα. Παίζουμε στο τοπικό πρωτάθλημα, οι προπονήσεις είναι αργά το απόγευμα, οπότε μου δίνεται η δυνατότητα μέσω του μπάσκετ, που το αγαπώ επίσης, να μην σταματήσω να αθλούμαι».

Για την μέχρι στιγμής πορεία του Άρη, τόνισε: «Το ότι θα επιστρέψει σύντομα στη φυσική του θέση είναι δεδομένο. Κανείς να μην ξεχνάει τους λόγους για τους οποίους ο σύλλογος έφτασε να αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική. Το αγωνιστικό δεν μου λέει κάτι. Αναμενόμενο ήταν, οπότε μην… τρελαινόμαστε. Να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Μην φτάσει ο σύλλογος τα επόμενα 4-5 χρόνια να αντιμετωπίζει και πάλι τα ίδια προβλήματα».

Ο Γιάννης Φυσέκης αποκτήθηκε από τον Άρη τον Ιανουάριο του 2015, λίγες μέρες μετά το 1-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν φορούσε την φανέλα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, εμφάνιση-“διαβατήριο” για τους “κιτρινόμαυρους”: «Με σημάδεψε εκείνο το παιχνίδι. Ίσως εκείνη η εμφάνιση να με έφερε στον Άρη. Βλέπω τους παίκτες του Εθνικού και με πλησιάζουν και μου λένε ότι θα επαναλάβουν το περσινό. Τους απαντάω, χαριτολογώντας πάντα, ότι φέτος πρέπει να είναι προσεκτικοί και να… χάσουν εύκολα».

Aναφορικά με τον κόσμο του Άρη, επεσήμανε: «Θέλω να είναι κοντά στην ομάδα. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Όπως είναι πάντα. Από την πλευρά μου θέλω να τους υπενθυμίζω, ότι το βασικότερο όλων στη ζωή είναι να σεβόμαστε τους αντιπάλους».

Με το διδακτορικό του να βρίσκεται σε εξέλιξη και να του απορροφά, πολύ χρόνο επί καθημερινής βάσεως, ο Γιάννης Φυσέκης το έριξε στο μπάσκετ για να… αποφορτίζεται, παρότι είχε πολλές προτάσεις για να μην «κρεμάσει» τα γάντια του: «Ιδεολογικά δεν γινόταν να συνεχίσω. Άφησα τον Άρη για τις σπουδές μου. Άδειασα ψυχολογικά. Είχα προτάσεις, αλλά αν ήταν να παίξω αντίπαλος του Άρη, καλύτερα να φορούσα τη φανέλα του. Τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή;».

 

To Top