ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φυσέκης στο PRESSARIS: “Θέλω να μείνω στον Άρη, δεν με ενδιαφέρει η κατηγορία!”

Μία μέρα μετά την επίσημη ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς για τον Άρη και ήδη οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης μετά από μία ιδιαίτερα επίπονη χρονιά που τελείωσε μετά από 11 μήνες. Ένας εξ΄αυτών και ο Γιάννης Φυσέκης, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται -εκτός απροόπτου- στη λίστα των ποδοσφαιριστών που από τη νέα χρονιά θα συνεχίσουν εφόσον το τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος παραμείνει στον Άλεξ Κάλας και στον αδερφό του Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το PRESSARIS μίλησε με τον έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος ανέλυσε τα όσα συνέβησαν τη φετινή χρονιά, γνωστοποίησε την επιθυμία του να παραμείνει στον Άρη, όποια κι αν είναι η κατηγορία που θα αγωνιστούν οι “κιτρινόμαυροι”, ενώ μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας και τη στήριξη που έδειξε φέτος…

Ερωτώμενος, αρχικά, για τη φετινή χρονιά και την προσπάθεια που γίνεται για άνοδο του Άρη μέσω της δεύτερης θέσης, τόνισε: «Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Έστω και με τις υπάρχουσες συνθήκες ελπίζω ότι έμμεσα θα επιτευχθεί η άνοδος.  Δεν είναι μόνο ο Άρης που αντιμετωπίζει μία αβεβαιότητα σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του. Αυτή την περίοδο δεν είναι απαραίτητα θέμα του Άρη να επισπευσθούν οι διαδικασίες στην ΕΠΟ. Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε τις εξελίξεις και στη χώρα. Επηρεάζουν και τον αθλητισμό. Αυτό είναι βέβαιο. Είναι κάτι συνολικό, ελπίζω μετά το δημοψήφισμα, από εβδομάδα να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει».

Σε ότι αφορά την παραμονή του και τη νέα χρονιά, είπε: «Φυσικά και θα ήθελα να μείνω στον Άρη. Δεν με ενδιαφέρει η κατηγορία. Βέβαια, είναι κάτι το συνολικό, καθώς θέλω να διευθετήσω το θέμα που έχω με το διδακτορικό μου. Είναι άλλες οι υποχρεώσεις της Φούτμπολ Λιγκ, δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο να τα συνδυάσω. Θα πρέπει, λογικά, να διακόψω για λίγο τις σπουδές μου.

Σέβομαι και εκτιμώ τον προπονητή μου που με έφερε στον Άρη. Έχω μάθει να δίνω τα πάντα σε όποια ομάδα κι αν είμαι. Τα λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είμαι 30 χρονών, ξέρω ότι από το ποδόσφαιρο δεν θα… πλουτίσω. Το μόνο που με προβληματίζει είναι να ξέρω ποια θα είναι η κατηγορία. Θέλω απλά να ξέρω που θα παίξω. Τίποτα περισσότερο…».

Αναφορικά με το πως έζησε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την τελευταία περίοδο αναμονής και τις προπονήσεις τον τελευταίο καιρό, τόνισε: «Όταν περνάς δύσκολες στιγμές, είτε αγωνιστικές είτε όχι έρχεσαι πιο κοντά με τους συμπαίκτες σου. Εμείς ήμασταν προσηλωμένοι στο στόχο μας και στο καθήκον μας. Δεν περιμέναμε ούτε μπαράζ, ούτε τίποτα. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να είμαστε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης».

Για το τι έφταιξε και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την άνοδο τoυ ο Άρης, επεσήμανε: «Άποψη ολοκληρωμένη δεν μπορώ να έχω, καθώς δεν ήμουν στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Αυτό που ζούσα εκτός ομάδας και έβλεπα ήταν ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι, επηρέασε τους παίκτες. Όταν ξεκινάς μία χρονιά στην οποία πρέπει να πρωταγωνιστήσεις, χρειάζεσαι μία βεβαιότητα σε διοικητικό επίπεδο».

Ολοκληρώνοντας, μίλησε και για τον κόσμο του Άρη: «Mόνο να τον τιμάς μπορείς. Παρά την πίκρα που ένιωσε φέτος ήταν στο πλευρό μας συνέχεια. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές έφτασε στα όρια του και ήταν αναμενόμενο. Λογικό το θεωρώ και κανείς μας δεν τον κατακρίνει αυτό. Κι εμείς πολλές φορές φτάσαμε. Το σημαντικότερο είναι ότι στάθηκαν στο πλευρό μας και μας στήριξαν με μοναδικό τρόπο».

To Top