ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φυσέκης: «Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα για τον Άρη»

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Γιάννης Φυσέκης, μίλησε με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι των «κίτρινων» με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, το οποίο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τις κερκίδες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Αθλητικό Μετρόπολις:

Για την εικόνα του Άρη στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Δεν ήταν το καλύτερο δυνατό παιχνίδι συνολικά. Οι δύο ομάδες ήταν αδιάφορες και μοιραία δεν μπορείς έτσι ν΄ αποδώσεις. Δεν βοηθούσε και ο αγωνιστικός χώρος, γιατί είχε και μίτινγκ στίβου. Η μία ομάδα έχει ανέβει και η άλλη έχει πέσει. Το μόνο κίνητρο ήταν για τον Εθνικό που αντιμετώπιζε μια μεγάλη ομάδα. Δεν υπήρχε ουσιαστικά κάτι άλλο».

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο: «Όταν έρχομαι κοντά στα παιδιά – πήγα και στο ξενοδοχείο να τους δω – είναι η αλήθεια ότι μου λείπει. Όσο κρατάω απόσταση είμαι καλά. Δεν έχω και πολύ χρόνο. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παρακολούθησα ολόκληρο. Μια απόφαση φαίνεται αν είναι σωστή ανάλογα με το πώς νιώθεις μετά. Θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

Για το αν επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές το όλο θέμα με την αδειοδότηση: «Δεν το έχω συζητήσει με τα παιδιά. Συνήθως θέλω να μαθαίνω για το πώς είναι στη ζωή τους. Έχει φτάσει σίγουρα και αυτό στα αυτιά τους και δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γιατί το καλοκαίρι είναι κοντά. Ήταν ψυχοφθόρο αυτό που ζήσαμε πέρυσι. Δεν αντέχει η ομάδα να ξαναγίνει αυτό. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση νωρίς. Από την πλευρά του Άρη πρέπει να καλύψουν όσα γίνονται. Οι νομικοί του Άρη πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν και η Πολιτεία να κάνει αυτό που πρέπει για να τελειώνουμε».

Για τον λόγο που φέτος η ομάδα καθάρισε πολύ εύκολα την άνοδο: «Η ομάδα είναι πιο δεμένη και με καλύτερο ρόστερ. Οι αντίπαλοι δεν ήταν το ίδιο δυνατοί, όπως φάνηκε. Πέρυσι είχαμε Πανσερραϊκό και Καβάλα που διεκδικούσαν μέχρι τέλους την άνοδο. Φέτος δεν έγινε αυτό, αλλά έγινε και το περσινό πάθημα, μάθημα. Ήξεραν τι είχαν να αντιμετωπίσουν».

Για το αν δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις την περσινή χρονιά, ώστε ν΄ ανέβει η ομάδα στη Football League: «Οι ομάδες είναι θύματα της συνολικής κατάστασης. Δεν μπορώ να σκεφτώ αν γίνονται ή δεν γίνονται όλα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο άλλος έχει τόσο κόσμο και τόσους φιλάθλους και δεν κάνει ό,τι μπορεί. Θέλω να μιλήσω προσωπικά γι’ αυτό. Δεν κινητοποιούμαι για να μπορέσω ν΄ αντιταχθώ σε αυτό που γίνεται. Υπάρχουν συμφέροντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν γι’ αυτά τα συμφέροντα δεν ανέβηκε πέρυσι ο Άρης. Αν δεν είσαι μπροστά, δεν μπορείς να πεις τίποτα με σιγουριά. Δεν μπορώ ν΄ αποδείξω κάτι. Θα έπρεπε η διοίκηση να προστατέψει την ομάδα. Να υπάρχει η κατάλληλη άμυνα. Έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο σαν Έλληνες».

Για τον παίκτη που ξεχώρισε φέτος: «Λειτουργούν πολύ καλά ως σύνολο φέτος. Δείχνουν όλοι πολύ καλό πρόσωπο. Έχουν γίνει και πολλές αλλαγές από τον κ. Αναστόπουλο και όλοι αποδίδουν το ίδιο. Η ομάδα παίζει καλά και όλοι στις θέσεις τους είναι καλοί».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση ο Άρης ενόψει Football League: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλές αλλαγές ο Άρης. Αν δούμε τα βιογραφικά των παικτών θα δούμε παίκτες που έχουν παίξει Ευρώπη, που δεν το έχουν οι άλλες ομάδες της Football League. Σε όλες τις θέσεις είναι γεμάτος ο Άρης».

To Top