Φωτιά στη Μάνη: Καλύτερη εικόνα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη, που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να μην επεκταθεί περαιτέρω, η μεγάλη  φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολική Μάνη το Σάββατο (22/8).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην περιοχή αυτή την ώρα, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες καμμένης έκτασης. Στο σημείο όπου και επιχειρούν βρίσκονται 155 πυροσβέστες, με 7 πεζοπόρα και 47 οχήματα, ενώ από το πρωί έχουν σπεύσει σε βοήθεια τους 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/8)  σε δασική έκταση, στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο για την κατάσβεση της βρέθηκαν 53 πυροσβέστες, με 2 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα. Παράλληλα από αέρος τους συνέδραμαν τέσσερα πυροσβετικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα με συνεχεί ρίψεις νερού, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και οι υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα οι Αρχές εξέδωσαν οδηγίες προληπτικής εκκένωσης τριών οικισμών (Βαχός, Δροσοπηγή και Γέρμα), ενώ λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι το μέτωπο «έσπασε» στα δύο, κάτι που είχε σαν συνέπεια στην διάρκεια της ημέρας να εκκενωθούν προλητικά πέντε οικισμοί.

Από την πλευρά της η υπηρεσία 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Μάνης και της ευρύτερης περιοχής, καλώντας τους να μείνουν σε επιφυλακή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας«Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρετε χαρακτηριστικά σε αυτό.

To Top