ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο Λουκανίδης σε ρόλο τραγουδιστή γλεντάει το κύπελλο του ’70

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 11 Ιανουαρίου από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λουκανίδης. Η μεγάλη αυτή προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κόσμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα και τίμησε τη φανέλα του Άρη.

Το PRESSARIS φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ντοκουμέντο από τη βραδιά της κατάκτησης του κυπέλλου του Λουκανίδη με τον Άρη το 1970. Ο ποδοσφαιριστής σε ρόλο τραγουδιστή, με τον αείμνηστο τεράστιο πρόεδρο του Άρη, Νικόλα Καμπάνη γλεντά το τρόπαιο πάντα με σοβαρότητα. Δίπλα του η μία από τις δύο κόρες του η Μάρω. Η φωτογραφία είναι από το κέντρο ΚΑΝ ΚΑΝ.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως τον Ιανουάριο του 1969 ο Τάκης Λουκανίδης παίρνει την απόφαση να ανηφορίσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου τον ήθελε ο τότε πρόεδρος του Άρη και ισχυρός παράγων της εποχής, Νικόλας Καμπάνης, για ν’ αγωνιστεί στους κιτρινόμαυρους μόλις μία σεζόν και να κερδίσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης τον τελικό του Κυπέλλου του 1970, τον μόνο τίτλο που έχει κατακτήσει ο Άρης, από την καθιέρωση του εθνικού ποδοσφαίρου το 1959. Ο ίδιος δεν είχε την ευτυχία να αγωνιστεί στον τελικό στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, καθώς είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Έτσι το καλοκαίρι του 1970 ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του σε ηλικία 33 ετών. Μολονότι ο ίδιος ήταν πρόθυμος και ικανός να συνεχίσει, δεν του έγινε πρόταση ανανέωσης και με πίκρα αποσύρθηκε από την ενεργό ποδοσφαιρική δράση. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε σε 45 παιγνίδια και σημείωσε 8 γκολ.

To Top