Φόρμουλα 1: Άλμα τίτλου για Χάμιλτον στη Ρωσία

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τη νίκη στο Σότσι και πλησίασε ακόμα περισσότερο στο πέμπτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Εκμεταλλευόμενος την οδηγία της Mercedes στον pole-man Βάλτερι Μπότας να τον αφήσει να περάσει, αλλά και μια εξαιρετική προσπέραση στον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Βρετανός πιλότος κατέκτησε τη νίκη, όγδοη φετινή, στο Σότσι και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τον Γερμανό με Ferrari, που είναι πλέον στο -50!

Όλα αυτά παρότι ο Χάμιλτον ανέφερε στη διάρκεια του αγώνα προβλήματα στον κινητήρα και τα ελαστικά του, ενώ στη διαδρομή κατέγραψε και ρεκόρ γύρου με 1:36.185. Ο Βάλτερι Μπότας έκανε το 1-2 για τη Mercedes τερματίζοντας 2,545’’ πιο αργά από τον Χάμιλτον, ενώ ακολούθησαν οι Φέτελ (+7,487) και Ραϊκόνεν (+16,543).

Από τους κερδισμένους του αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν, που μέσα στους οκτώ πρώτους γύρους κατόρθωσε να κερδίσει δώδεκα ολόκληρες θέσεις και τελικά τερμάτισε πέμπτος με τη Red Bull, μπροστά από τον ομόσταβλό του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λεκλέρκ (Sauber), Μάγκνουσεν (Haas), Οκόν και Πέρες (Force India). Χαμένες οι Toro Rosso, που εγκατέλειψαν με προβλήματα.

To Top