Φόρμουλα 1: Ο Ρόσμπεργκ στα χνάρια της… Eθνικής του!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε δια περιπάτου στη χώρα του, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε από την 20η θέση της εκκίνησης στην 3η του τερματισμού. Στους 14 βαθμούς ανέβηκε οι διαφορά των δύο στη μάχη του τίτλου.

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την εθνική Γερμανίας, ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του μέσα στο Χόκενχαϊμ και έτσι αύξησε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Λιούις Χάμιλτον στους 14 βαθμούς, μετά τον 10 φετινό αγώνα της Formula 1.

Η τέταρτη φετινή νίκη του οδηγού της Mercedes ήρθε διά περιπάτου, καθώς έκανε δίχως να απειληθεί ποτέ έναν μοναχικό αγώνα στην κορυφή. Αντίθετα, στους 67 γύρους του αγώνα ο Χάμιλτον δούλεψε σκληρά για να ανέβει από την 20 θέση της εκκίνησης, στην 3 – για να σταματήσει πίσω από τον -εκπληκτικό ξανά- Βαλτέρι Μπότας, που κέρδισε το τρίτο (διαδοχικό) βάθρο της καριέρας του.

Ο Χάμιλτον ακολούθησε στρατηγική τριών πιτ-στοπς και ανελίχθηκε στην κατάταξη έχοντας μια επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο και μία με τον Τζένσον Μπάτον. Στη δεύτερη, μάλιστα, έσπασε το αριστερό άκρο της εμπρός πτέρυγας του και αυτό ίσως να του κόστισε τη 2 θέση.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν, μετά από 67 γύρους συνεχούς μονομαχίας μεταξύ τους (τόσο στη στρατηγική όσο και στην πίστα!) οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Φερνάντο Αλόνσο και Ντάνιελ Ρικιάρντο, που έκαναν όλοι τους στρατηγική τριών πιτ-στοπς.

Όσο για τον Φελίπε Μάσα, με την έτερη Williams, εγκατέλειψε μόλις στην πρώτη στροφή έπειτα από σύγκρουση με τη McLaren του Κέβιν Μάγκνουσεν, που έστειλε το μονοθέσιο του Βραζιλιάνου να συρθεί ανάποδα στην άσφαλτο της εξόδου διαφυγής – χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Πηγή: sport24.gr

To Top