ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φόρος τιμής από Τζόρτζεβιτς σε Γκάλη, Παλέ και κόσμο του Άρη!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς απένειμε φόρο τιμής για δύο λόγους μετά τον σημερινό αγώνα. Ο πρώτος είναι ο Νίκος Γκάλης, ο δεύτερος είναι το Αλεξάνδρειο! Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε εξαιρετικές δηλώσεις και για τον κόσμο του Άρη και έβλεπες στα μάτια του ότι δεν τις έκανε γιατί “έπρεπε”, αλλά γιατί αυτό εισέπραξε.

Ο Τζόρτζεβιτς, από τους θρύλους του σερβικού μπάσκετ χειροκρότησε παρατεταμένα τον Νίκο Γκάλη όταν αυτός κατέβηκε να κάνει το τζάμπολ. Μαζί με τους 5.000 Αρειανούς απένειμε φόρο τιμής στο είδωλό του. Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου έλεγε: “Αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να έχει κανείς μετά από μια καριέρα… Τον παρακολουθούσα, προσπαθούσα και προσπαθούσα και προσπαθούσα να τον σταματήσω. Έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου, μπήκα μικρός σε αυτό το γήπεδο απέναντι στον Γκάλη, τον Γιαννάκη. Ήμουν τυχερός που έπαιξα απέναντί του, ήταν πρότυπο για μας τους μικρούς που ξεκινούσαμε την καριέρα μας”.

Δεν σταμάτησε εδώ. Αναφέρθηκε στο Παλέ και τον κόσμο: “Απίστευτη ατμόσφαιρα! Σαν τις παλιές καλές μέρες! Ακριβώς το ίδιο. Μου έλειψε αυτό το γήπεδο! Είχα να έρθω από το 1995 (ως παίκτης της Τιμσίστεμ). Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Άρη για το χειροκρότημά του στο τέλος και την αναγνώριση της νίκη μας. Δεν είναι συνηθισμένο στα γήπεδα. Έτσι πρέπει να παίζονται οι αγώνες”.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην αγωνιστική παρουσία του Τζέιμς Γκιστ: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο Αρης είχε πετύχει μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα του αγώνα. Χάσαμε μπάλες, δεν ήταν η άμυνά μας αυτή που θα έπρεπε, χρειαστήκαμε ώρα για να μπούμε στο παιχνίδι. Έβγαλαν τους ψηλούς μας εκτός καλαθιού κι αυτό μας επηρέασε. Ποντάραμε όμως μετά στην ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Γκιστ στο παιχνίδι της ομάδας, μας βοήθησε πολύ με την ενέργεια που μας έδωσε. Συν τοις άλλοις, έχουμε μια καινούργια ομάδα, έχουμε παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Εν τέλει, είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη, αλλά και γιατί κερδίσαμε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Γενικότερα είμαστε μια ομάδα που παραμένει σε στάδιο προσαρμογής, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας».

Ρωτήθηκε για την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς, αν μπερδεύτηκε η ομάδα του: «Δεν μπερδευτήκαμε, δεν ξέραμε για την απουσία του Χάγκινς, τη μάθαμε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Θα είμαι υποκριτής αν δεν πω ότι η απουσία του Χάγκινς ήταν πολύ σημαντική για τον Αρη. Ο Χάγκινς είναι σημαντικό κομμάτι στο rotation του Αρη και στη γραμμή του ψηλού. Εκμεταλλευτήκαμε την απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήραμε πόντους μέσα στη ρακέτα με τον Ραντούλιτσα και τον Γκιστ».

To Top