ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

To φύλλο αγώνα από το μεγαλύτερο πάρτι του Αυτοκράτορα με τον ΠΑΟΚ! (photo)

H αντίστροφη μέτρηση για το ΠΑΟΚ-‘Αρης ξεκίνησε και ο ΕΣΑΚΕ ανεβάζει στο σάιτ του αρκετά άρθρα, αναφορές στο παρελθόν.

Σε ένα από αυτά αναφέρεται στο μεγαλύτερο πάρτι του Αυτοκράτορα με τον ΠΑΟΚ και τους +32 πόντους.

Αναλυτικά:

Το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ, δόθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1992. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν υποδέχεται τον Άρη στην κοινή τους έδρα στο Αλεξάνδρειο και το παιχνίδι έμελλε να αποκτήσει μία ξεχωριστή θέση στα ρεκόρ των αναμετρήσεών τους. Ο λόγος; Η νίκη του Άρη με 88-56 με τη διαφορά των 32 πόντων να παραμένει μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη σε νίκη του Άρη στην έδρα του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α1.

Ο Άρης είχε στη σύνθεσή του ως… αντί-Γκάλη τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ, που ωστόσο στην πορεία της σεζόν θα τραυματιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο (ρεκόρ 22-4) αλλά ολοκλήρωσε τρίτος τη σεζόν, ενώ ο Άρης βρέθηκε στην πέμπτη θέση.

ΠΑΟΚ (Ίβκοβιτς): Μπουντούρης 8, Πρέλεβιτς 8, Κουκλάκης 2, Μπάρλοου 8, Κόρφας 3 (1), Τσέκος, Λέβινγκστον 14 (1), Φασούλας 7, Φιλίππου 4, Μπαλογιάννης 2.

ΑΡΗΣ (Γιατζόγλου): Γιαννάκης 3 (1), Σούμποτιτς 4, Μισούνοφ 2, Γάσπαρης 9 (1), Άντερσον 21 (1), Πετσάρσκι 10, Αγγελίδης 9, Βουρτζούμης 9 (1), Τάρπλεϊ 21.

Ιδού και το φύλλο αγώνα:

 

To Top