ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάγκινς: “Να γίνω κομμάτι της ιστορίας του Άρη!”

Ο Τζαμέλ Χάγκινς αγωνίστηκε με επιτυχία την περασμένη χρονιά στον Κολοσσό Ρόδου (9.5 π., 6.1 ρ., 1.1 κοψ.)  και τη νέα σεζόν θα κάνει το βήμα παραπάνω αγωνιζόμενος στον Άρη και παίζοντας παράλληλα ως συμπαίκτης με τον Ντομινίκ Γουότερς, με τον οποίο ήταν μαζί στη Ρόδο.

Ο Αμερικανός σέντερ των κίτρινων μίλησε στο protoplano.gr για την πορεία του στον Κολοσσό, την επιλογή του να έρθει στον Άρη, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους για την νέα αγωνιστική περίοδο.

-Πώς ήταν η πρώτη σου χρονιά αγωνιζόμενος στην Ελλάδα με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου;
Η πρώτη μου χρονιά παίζοντας για τον Κολοσσό μπορώ να πω πως αποτέλεσε για μένα μια διδακτική εμπειρία. Πιστεύω πως  η χρονιά συνολικά ήταν επιτυχημένη και για μένα, αλλά και συνολικά για την ομάδα. Καταφέραμε να πετύχουμε πολλούς στόχους και εντυπωσιάσαμε τον κόσμο με το στυλ παιχνιδιού μας. Η αλήθεια είναι πως απόλαυσα το νησί της Ρόδου και αισθάνομαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα και αυτή την φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

-Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ; Θα πρότεινες σε κάποιον να έρθει και να αγωνιστεί σε κάποιον ελληνικό σύλλογο;
Θεωρώ ότι το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι πολύ υψηλό. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τακτική και οι παίκτες πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση, έχοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με την απίστευτη ατμόσφαιρα των γηπέδων, αλλά και με προπονητές που έχουν ισχυρή προσωπικότητα. Χωρίς αμφιβολία θα πρότεινα σε κάποιον να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ, καθώς πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορεί να λάβει αυτή την εμπειρία.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σ’ έκαναν να επιλέξεις την μετακίνηση σου στον Αρη;
Ένας από τους κυριότερους λόγους που επέλεξα να έρθω στον Άρη ήταν ο Dominic Waters. Με τον Dominic παίξαμε μαζί πέρσι στον Κολοσσό για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στην σεζόν και τον εκτιμώ τόσο ως άνθρωπο, αλλά όσο και ως παίκτη, καθώς είναι ηγέτης. Το γεγονός πως είμαι ένας νεαρός παίκτης με κάνει να επιζητώ την βοήθεια και την καθοδήγηση του. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η ιστορία και τα στάνταρ που έχει ο Άρης, καθώς θέλω κι εγώ να γίνω ένα κομμάτι της ιστορίας του και να φέρω όσες περισσότερες νίκες μπορώ, βοηθώντας την ομάδα. Επίσης το να παίξω καλά για τον Άρη στην διοργάνωση του Eurocup θα αποτελέσει μεγάλο βήμα για την καριέρα και την μελλοντική μου εξέλιξη.

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι που θέτεις για την νέα χρονιά αγωνιζόμενος σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης και αναλογιζόμενος πως με τρεις διοργανώσεις, πλέον, η χρονιά θα είναι άκρως απαιτητική;
Φυσικά ο στόχος μου είναι να κερδίζω πάντα. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ στην ομάδα, με παίκτες που έχουν ιδιαίτερη ποιότητα και έναν προπονητή που σίγουρα έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Θεωρώ ότι αν βρούμε την κατάλληλη χημεία που απαιτείται, θα πετύχουμε πολλούς από τους στόχους που έχουμε θέσει. Βέβαια οι προσωπικοί στόχοι που θέτω μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχουν αυτοί της ομάδας, αλλά σίγουρα επιθυμώ να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε επιτυχία καταφέρει ο Άρης μέσα στη χρονιά.

-Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες μέσα στη χρονιά και γιατί;
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Το επίπεδο των παικτών, του προπονητικού σταφ και της στήριξης που λαμβάνουν από τον κόσμο τους βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Την περασμένη σεζόν δεν είχα την ευκαιρία να απολαύσω το κοινό του Άρη σε γεμάτη αρένα, λόγω της τιμωρίας που είχε, αλλά πιστεύω ότι με το στυλ παιχνιδιού της η ομάδα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τις δύο αυτές ομάδες. Είμαι σίγουρος πως θα απολαύσω την κάθε στιγμή μέσα στο παρκέ και μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας.

-Πιστεύεις πως αγωνιζόμενος για τον Άρη μπορεί να είναι το κλειδί ώστε από την νέα σεζόν να διεκδικήσεις ένα συμβόλαιο σε ομάδα της Euroleague ή ακόμη και να δοκιμάσεις την τύχη σου για το NBA;
Σίγουρα, καθώς, όπως προείπα και όντας νεαρός παίκτης ο Άρης μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο σκαλοπάτι για την καριέρα μου. Εγώ από μεριάς μου έρχομαι στον Άρη ώστε να δουλέψω σκληρά, με στόχο να γίνω κάποια στιγμή παίκτης επιπέδου Euroleague ή ακόμη και NBA.

-Κλείνοντας τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του Άρη από σένα τόσο ως παίκτη όσο και σαν προσωπικότητα;
Όποιος με θυμάται από την περασμένη μου σεζόν στον Κολοσσό, θα γνωρίζει πως είναι ένας παίκτης που παίζει με αρκετή ενέργεια και ενθουσιασμό. Θα πρέπει να περιμένουν “μεγάλες” φάσεις από εμένα και κυρίως εντυπωσιακά καρφώματα. Μου αρέσει να γίνομαι ένα με το κοινό μετά την λήξη των παιχνιδιών και να νιώθω τον παλμό τους. Είμαι έτοιμος ώστε ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα!

To Top