ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάθηκαν όλα για… ένα λεπτό, οδυνηρός αποκλεισμός του Άρη στην παράταση (2-2)

Ο Άρης κρατούσε μέχρι το 95΄, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα την πρόκριση στα χέρια του, με τα γκολ των Μαντσίνι και Ντιγκινί (57΄και 93΄), όμως ο Λιβάγια σκόραρε στο 96΄, έκανε το 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Ο επιθετικός της ΑΕΚ σκόραρε ξανά στο 102΄, για το τελικό 2-2, αποκλείοντας τον Άρη από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Άρης ξεκίνησε με 4-4-1-1 με τον Ένινγκ να επιλέγει στο τέρμα τον Κουέστα, δεξιά στην άμυνα τον Σάσα, αριστερά τον Κόρχουτ και τους Δεληζήση-Ροζ στο κέντρο. Στα χαφ, Τόνσο-Ματίγια με τους Γκάμα αριστερά, Φετφατζίδη δεξιά και κορυφή τον Ιντέγε με τον Λάρσον λίγο πιο πίσω του.

Η ΑΕΚ σε διάταξη 4-3-3. Ο Καρέρα επέλεξε τον Μπάρκα στο τέρμα, στην άμυνα τους Μπακάκη, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, τον Σιμόες «κόφτη», τους Κρίστιτσιτς – Μάνταλο κεντρικά χαφ, τον Βέρντε δεξί εξτρέμ, τον Λιβάγια αριστερό εξτρέμ και τον Ολιβέιρα κορυφή στην επίθεση.

ΕΔΩΣΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ… ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Άρη να αμύνεται, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Ο Κόρχουτ στο 3΄από μακριά δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον Μπάρκα, ενώ στο 15΄η σέντρα του Φέτφα από την μεγάλη περιοχή, κατέληξε και πάλι στον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ωραία ενέργεια του Φέτφα, στο 18΄, σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα κάπου βρήκε και την μπλόκαρε ο Μπάρκας και πάλι! Στο επόμενο λεπτό ο Βέρντε έφυγε μόνος από τα δεξιά, αλλά ο Κουέστα πολύ όμορφα απομάκρυνε με το σώμα του! Στη συνέχεια της φάσης ένα σουτ του Μάνταλου, κατέληξε άουτ.

Δύο ακόμα ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Σουτ του Ολιβέιρα στο 23΄, ο Ροζ έβαλε το πόδι του και απομάκρυνε, ενώ στο ίδιο λεπτό, μετά από λάθος του Ματίγια, ο Βέρντε μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τον Άρη ήταν με τον Κόρχουτ στο 31΄, που έκλεψε στην μεγάλη περιοχή από τον Βέρντε, δεν πρόλαβε να γυρίσει στο πέναλτι στα δυο μέτρα από την εστία, με τον Μπάρκα να απομακρύνει με το σώμα του!

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, είχαν προβλήματα στον άξονα με τις περισσότερες επιθέσεις της ΑΕΚ να γίνονται από την πλευρά του Κόρχουτ, με Ολιβέιρα και Βέρντε. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, εξ΄επαφής ο Ολιβέιρα από την μικρή περιοχή, σούταρε με δύναμη άουτ, στην τελευταία ευκαιρία του α΄μέρους και σημαντικότερη του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Ο Ένινγκ έβγαλε στο πεντάλεπτο του β΄μέρους τον Λάρσον και έριξε στο ματς τον Μαντσίνι για να δώσει ώθηση στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας το γκολ.

Ο Αργεντινός αποδείχθηκε “χρυσή αλλαγή” για τον Γερμανό, καθώς στο 57΄, ο Φετφατζίδης με φοβερή ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, γύρισε με το δεξί και ο Μαντσίνι την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0!

Δοκάρι για την ΑΕΚ στο 75΄, με τον Μάνταλο να σκάβει από τον άξονα, τον Σιμόες να κρεμάει τον Κουέστα, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και να την μαζεύει στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Άρη.

Οι παίκτες του Άρη με αυτοθυσία προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0, σκορ πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό.

Στο 94΄ο Ντιγκινί με φοβερό διαγώνιο σουτ κέρδισε τον Μπάρκα, έκανε το 2-0 και έδωσε τεράστιο προβάδισμα για τον Άρη, όμως η τύχη του… γύρισε την πλάτη δύο λεπτά μετά. Στο 96΄, ο Λιβάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-1 και παράλληλα το ματς στην παράταση.

ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Η ΑΕΚ

Στο 102΄, η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Λιβάγια βγήκε μόνος απέναντι στον Κουέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού για το 2-2, σκορ πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη να γνωρίζει έναν οδυνηρό αποκλεισμό, καθώς ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά δέχθηκε γκολ στην εκπνοή και στην παράταση χωρίς ψυχολογία και δυνάμεις, δέχθηκε κι άλλο γκολ, δίχως να μπορεί να αντιδράσει.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Ματίγια, Τόνσο (96΄Μαρτίνες), Φετφατζίδης (78΄Μπα), Γκάμα (89΄Ντιγκινί), Λάρσον (49΄Μαντσίνι), Ιντέγε

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (64΄Χουλτ), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (73΄Αραούχο), Μάνταλος, Βέρντε (65΄Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Βοηθοί: Μάριο Ντικς (Ολλανδία) – Χέσελ Στέγκστα (Ολλανδία)

4ος: Διαμαντόπουλος

VAR: Γιόακιμ Κάμφιους (Ολλανδία) – Κωσταράς

To Top