Χάνει το Ευρωμπάσκετ η Ουκρανία, υποψήφια και η Ελλάδα

Την απόφαση να αφαιρέσει από την Ουκρανία τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 πήρε η FIBA Europe. Υποψηφιότητες για τη διοργάνωση μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλαγή στο σύστημα διοργάνωσης. 

Η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και οι καθυστερήσεις σε έργα υποδομής στοίχισαν τελικά στη χώρα τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Η FIBA Europe κατά τη συνεδρίασή της στο Μόναχο αποφάσισε να αφαιρέσει το τουρνουά από τη χώρα και να ζητήσει από ενδιαφερόμενες χώρες να φιλοξενήσουν τους αγώνες να καταθέσουν σχετική υποψηφιότητα μέχρι τις 31 Ιουλίου. Η απόφαση για τη χώρα που θα ανατεθεί το Ευρωμπάσκετ του 2015 θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο, πιθανότατα μετά το τέλος των προκριματικών. Ήδη 16 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν αγώνες ομίλων και την τελική φάση (ανάμεσά τους η Ελλάδα).

Η Ουκρανία μπορεί να διεκδικήσει τη διοργάνωση του επόμενου Ευρωμπάσκετ (2017) και θα έχει τον πρώτο λόγο για να της ανατεθεί, αρκεί φυσικά να το επιδιώξει και να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

Παράλληλα, το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ του 2015 θα τροποποιηθεί και θα έχει τη μορφή που θα είχε από το 2017. Δηλαδή μετά την πρώτη φάση των ομίλων (τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων), δεν θα υπάρχει δεύτερη φάση ομίλων, αλλά θα ξεκινούν κατευθείαν τα νοκ άουτ παιχνίδια από τη φάση των «16».

πηγή: sportfm.gr

To Top