“Χάρηκα που ο Γκίκας παίζει στον Άρη με την τόσο βαριά φανέλα”

Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε για το ελληνικό μοντέλο που ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες της Α1 μεταξύ των οποίων και ο Άρης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Νίκο Γκίκα, τον οποίο παρακολουθεί από μικρό.

Μιλώντας στον Sentragoal, ο πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής των Ικάρων Σερρών αναφέρθηκε και στον χαμό του Φίλιππα Συρίγου.

Για το γεγονός ότι παίζουν πολλοί Έλληνες πλέον στις ομάδες: «Έτσι έπρεπε να γίνει κι όταν παίζαμε εμείς, που έρχονταν κοινοτικοί κι έπαιρναν τη θέση Ελλήνων. Και οι Έλληνες ήταν καλύτεροι και οι ξένοι έπαιρναν θέσεις και περισσότερα λεφτά. Ο Έλληνας θα ταυτιστεί και θα πονέσει την ομάδα ο ξένος θα φύγει σε ένα δυο χρόνια.

Έχει και τα καλά της η κρίση… Έβλεπα στο ΠΑΟΚ-Άρης κάποια στιγμή 10 Έλληνες παίκτες! Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά αυτά να είναι προσγειωμένα. Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός το κάνουν και οι άλλες ομάδες επενδύουν σε Έλληνες. Χάρηκα που είδα τον Γκίκα που ξεκίνησε από τα τοπικά και παίζει στον Άρη με την τόσο βαριά φανέλα».

Για τον χαμό του Φίλιππου Συρίγου: «Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Για μένα από 15-16 που τον γνώρισα, τον είχα στο μυαλό μου σαν τον Γκάλη των δημοσιογράφων. Ο Γκάλης μας έμαθε μπάσκετ κι ο Φίλιππος να διαβάζουμε το μπάσκετ μέσα απ’ αυτόν».

To Top