Χάσμα Σούπερ λίγκας-ΟΠΑΠ φρενάρει την αύξηση των ομάδων

Ακόμη πιο δύσκολη έγινε η πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης στη Σούπερ Λίγκα, μετά τη συνάντηση του Γιάννη Μώραλη με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για τη νέα χορηγική σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν παραμένει απλώς μεγάλο, αλλά η απόσταση φέρεται να είναι τέτοια, που δύσκολα θα καλυφθεί! Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μέγα θέμα στις τάξεις της Football League, η οποία δεν πρόκειται να κάνει κλήρωση με 21 ομάδες, αν δεν «κλειδώσει» η άνοδος τεσσάρων τη νέα περίοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Πηγές από τον συνεταιρισμό των ΠΑΕ της «μεγάλης» κατηγορίας, διέρρεαν την Τρίτη πως οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ, αντί να συγκλίνουν προς μια συμφωνία για τα επόμενα χρόνια με αυξημένο αντίτιμο, είναι σε χειρότερο σημείο ακόμα και από την πρώτη επαφή που είχαν οι δύο πλευρές τη Δευτέρα το απόγευμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια. Ο ΟΠΑΠ αρνείται να δεσμευτεί για σύμβαση άνω τους ενός έτους, με τη Σούπερ Λίγκα να ζητεί συμφωνία για τρία χρόνια ή στη χειρότερη για δύο μίνιμουμ. Αναφορικά με το οικονομικό, εκεί το χάσμα φαίνεται να είναι τεράστιο. Το έξτρα ποσό που φέρεται να προσφέρει ο Οργανισμός για τις δύο επιπλέον ομάδες (αφού υποτίθεται θα γίνει αναδιάρθρωση), είναι τέτοιο που αναλογικά, τα χρήματα θα βγαίνουν λιγότερα συνολικά για τους 18 και από τα ελάχιστα που είναι να δοθούν για τη φετινή σεζόν! Οι ομάδες δηλαδή, βγαίνουν και ζημιωμένες!

Οι ζυμώσεις και οι επαφές είναι συνεχείς και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις από ώρα σε ώρα. Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα, η αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λίγκα δεν φαίνεται να προχωράει.

Αυτό, βέβαια, δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που έχει αντίκτυπο στη Football League. Οι ομάδες της Β’ Εθνικής είναι κάθετες ως προς αυτό και μάλιστα με την ανακοίνωση της Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, κατέστησαν σαφές ότι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής, μπαίνουν στην κατηγορία με δεδομένο ότι στο τέλος της φετινής σεζόν, θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λίγκα τέσσερις ομάδες!

Ήδη τη Δευτέρα, η Football League ανέβαλε την κλήρωση του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, διότι Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η κατάσταση, όμως, παραμένει στάσιμη (για να μην πούμε ότι χειροτέρεψε), συνεπώς ουδείς αυτή τη στιγμή γνωρίζει πότε θα γίνει η κλήρωση του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Απόδειξη ότι για τη Football League είναι απαράβατος ο όρος της αναδιάρθρωσης στη «μεγάλη» κατηγορία, είναι το γεγονός ότι ενώ την Τρίτη ήταν να συναντηθούν ο Σπύρος Καλογιάννης με τον Γιάννη Ιωαννίδη, το ραντεβού αυτό τελικά δεν έγινε. Παράγοντες της Β’ Εθνικής μάλιστα έλεγαν, πως «αν δεν περάσει το “4-2” (σ.σ. άνοδος τεσσάρων, υποβιβασμός δύο), δεν υπάρχει κανένας λόγος να δούμε τον Ιωαννίδη. Το “4-2” είναι προαπαιτούμενο».

Παράλληλα, οι φωνές για κλήρωση εδώ και τώρα στη Football League, με τη συμμετοχή 18 ομάδων και όχι 21, ολοένα και πληθαίνουν, ωστόσο υπάρχει σχεδόν ομοφωνία στο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, αν προηγουμένως δεν συμφωνήσει η Σούπερ Λίγκα με τον ΟΠΑΠ ώστε να «κλειδώσει» η αναδιάρθρωση στη «μεγάλη» κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι πλευρές υποστηρίζουν πως το θέμα θα κλείσει είτε έτσι είτε αλλιώς, το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: sport-fm

To Top