Χάτεν, Γκρέι ή… κολεγιόπαιδο;

Η λογική στον σχεδιασμό του Άρη οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας θα είναι ξένος. Αν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εμπιστευτεί την ομάδα του σε έμπειρα χέρια τότε οι επιλογές σήμερα, με απαγορευτικό από τη FIBA, είναι δύο. Ο Μάρκους Χάτεν του Κολοσσού και ο Τζάστιν Γκρέι της Καβάλας.

Ο πρώτος έπαιξε φέτος για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και είχε μια αρκετά μεστή παρουσία. Χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό, οδήγησε τον Κολοσσό στην τέταρτη θέση έχοντας σε 34 αγώνες (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) 11,1 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ. Είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Άρη και είναι στόχος των κίτρινων.

Ο δεύτερος έχει το “letter of clearance” στην Ελλάδα επειδή αγωνίστηκε στα πλέι οφ με την ομάδα της Καβάλας, καλύπτοντας το κενό του τραυματία Μάικ Τέιλορ. Έχει περάσει, όμως, από το ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2010-11, όταν με τον ΠΑΟΚ είχε σε 18 αγώνες 11,8 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ. Γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει προσιτός οικονομικά στον Άρη.

Υπάρχει και τρίτη λύση – εντός Ελλάδας – στο πρόσωπο του Μοχάμεντ Πάσαλιτς, που είχε στην Καβάλα φέτος 10 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ, όμως ο Βόσνιος είναι περισσότερο γκαρντ, παρά πλέι μέικερ.

Άλλοι παίκτες που να μπορούν να έχουν σοβαρό ρόλο στον Άρη στην συγκεκριμένη, νευραλγική θέση δεν υπάρχουν από το ελληνικό πρωτάθλημα, με σκεπτικό πάντα ότι οι κίτρινοι σχεδιάζουν την ομάδα τους με βάση το απαγορευτικό της FIBA και το ότι θα πάνε για Αμερικανό “άσο”.

Υπάρχει βέβαια πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί μια πολύ καλή περίπτωση από παίκτες που αποφοίτησαν φέτος από τα κολέγια των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν μπήκαν στο ντραφτ. Είναι, όμως, μια επιλογή που ναι μεν θα έχει (κατά πάσα πιθανότητα) λιγότερο κόστος, αλλά και σαφώς μεγαλύτερο ρίσκο λόγω της απειρίας του (όποιου) παίκτη επιλεγεί.

Μάρκους Χάτεν (32, 1,86μ.)

Σε 34 αγώνες είχε 11,1 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ

75% βολές, 50%δπ., 26%τρ.

Τζάστιν Γκρέι (28, 1,88μ.)

Σε 18 αγώνες είχε 11,8 πόντους, 2,9 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ

81% βολές, 46%δπ., 31%τρ.

Μοχάμεντ Πάσαλιτς (25, 1,92μ.)

Σε 26 αγώνες είχε 10,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ

To Top