Χίκι: “Σημαντικό το παιχνίδι με Άρη και για τους δυο”

Ο Άντονι Χίκι οδήγησε τη Λάρισα στη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ και μιλά για τον ρόλο του στη θεσσαλική ομάδα., το ματς με τον Άρη και τον μαραθώνιο για παραμονή στη Basket League.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Όπως δήλωσε και στο Sport24.gr: “Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου με όποιο τρόπο μπορώ. Είναι ωραίο που νιώθω άνετα γιατί έχω αγωνιστεί κι άλλες φορές στην Ελλάδα, αλλά πιο σημαντικό να είμαι και… coachable. Να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου και να βοηθώ τους συμπαίκτες μου με κάθε τρόπο, είτε αυτός είναι με μεγάλα σουτ, είτε με ριμπάουντ, είτε με ασίστ, σε κάθε σημείο του παιχνιδιού ανάλογα με τις ανάγκες του.

Είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο της ομαδικής προσπάθειας που έχει η Λάρισα. Κάθε παίκτης που έρχεται από τον πάγκο προσπαθεί να βοηθήσει. Δουλειά μου εκεί είναι να τον βοηθήσω και εγώ να μπει στο παιχνίδι. Μου αρέσει να είμαι παίκτης του προπονητή και να προσφέρω στην ομάδα μου, σε άμυνα και επίθεση. Στην επίθεση είναι μεγάλη η ευθύνη, αν είμαι 100% σίγουρος θα επιτεθώ. Αν όχι θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα και στη δημιουργία”.

Ποια ήταν, όμως, τα στοιχεία που παρέθεσαν μαζί με τους συμπαίκτες του απέναντι στον ΠΑΟΚ; Σε γενικές και με βάση τις… ακόλουθες γραμμές, η νοοτροπία της ομάδας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Σαν ένα ακόμη παιχνίδι:”Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας μέχρι το τέλος. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, πιστέψαμε ο ένας στον άλλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, ήμασταν συγκεντρωμένοι και δείξαμε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι έχουμε πολύ καλή χημεία. Γι’ αυτό και κερδίσαμε. Ήταν σπουδαίο ματς και ήταν πολύ ωραίο να βλέπω τους φιλάθλους μας να τρελαίνονται. Το απολαύσαμε. Αυτό μας είπε και ο κόουτς. Να το διασκεδάσουμε, να το απολαύσουμε και να μην προσθέτουμε έξτρα άγχος στο παιχνίδι μας. Αυτό και κάναμε”, είπε ο Άντονι Χίκι, ο οποίος κάπως έτσι, κυνικά, αντιμετωπίζει και το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι, με την έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Άρη “Το παιχνίδι είναι σημαντικό για την κάθε ομάδα. Δεν θέλω να το βλέπω με πίεση. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε, να παίξουμε σκληρά, να παλέψουμε για τη νίκη και αν αυτή έρθει να το χαρούμε. Αν όχι, να ζήσουμε με αυτό και να πάμε παρακάτω για να πετύχουμε την παραμονή μας. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε”.
To Top