ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαΐροβιτς και Τζέκο: Μια δυνατή φιλία που κρατάει χρόνια (photo)

Η φιλία του Ιζέτ Χαΐροβιτς με τον Έντιν Τζέκο κρατάει χρόνια. Ο νυν παίκτης του Άρη με τον 35χρονο επιθετικό της Ρόμα, σε επίπεδο συλλόγων δεν βρέθηκαν ποτέ συμπαίκτες, μέσα όμως από την Εθνική ομάδα της Βοσνίας έχουν “χτίσει” μια δυνατή φιλία. 

Τον προηγούμενο Μάιο μάλιστα Τζέκο και Χαΐροβιτς πήγαν οικογενειακώς διακοπές στο Ντουμπάι, κάτι που έγινε γνωστό (σχετική η φωτογραφία) και μέσα από τις αναρτήσεις στα social media. Ο Χαΐροβιτς με τη γυναίκα του, τη Λέιλα και ο Τζέκο με τη γυναίκα του, την Άμρα.

Εν μέσω των διακοπών τους μάλιστα παρακολούθησαν και τον τελικό του Europa League, μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνοντας και τη σχετική ανάρτηση.

Ντύσου όπως θέλεις…”

Κάποια στιγμή παλιότερα, ο Χαΐροβιτς είχε δημοσιεύσει στον δικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία που προκάλεσε -με χιούμορ- τα σχόλια του Τζέκο αλλά και του επίσης συμπαίκτη τους στην Εθνική, του Μιραλέμ Πιάνιτς. Κι όταν κάποια στιγμή ο Χαΐροβιτς, στον διάλογο που γινόταν δημοσίως κάτω απο τη φωτογραφία του, ρώτησε τον Τζέκο αν υπάρχει κάτι λάθος στο ντύσιμο που διάλεξε, ο Τζέκο του απάντησε: “Ντύσου όπως θέλεις, το σημαντικό είναι να είσαι σε φόρμα τον Οκτώβριο”.

Γκολ που έγραψαν ιστορία

Η Βοσνία στο Μουντιάλ του 2014 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τζέκο υπέγραψε την πορεία προς το Μουντιάλ έχοντας πετύχει 10 γκολ στη προκριματική φάση. Ήταν όμως επίσης και ένα γκολ από τον Χαΐροβιτς -σε εκείνη την πορεία- που είχε τη δική του μεγάλη σημασία.

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 2013 και η Βοσνία έπαιζε εκτός έδρας με τη Σλοβακία. Ο Χαΐροβιτς είχε κάνει ντεμπούτο στην Εθνική, τέσσερις μέρες πριν (6 Σεπτεμβρίου 2013) στο εντός έδρας παιχνίδι της Βοσνίας με τη Σλοβακία, στη νίκη της Σλοβακίας με 1-0. Τέσσερις μέρες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου, έρχεται από τον πάγκο στο 77’ και μέσα στο επόμενο λεπτό, με δυνατό αριστερό, κάνει το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ για τη νίκη της Βοσνίας.

Ο Χαΐροβιτς αρχικά με την Ελβετία

Ο Χαϊροβιτς ήταν στην ομάδα της Βοσνίας που πήγε στο Μουντιάλ. Ο νυν παίκτης του Άρη αρχικά ήταν διεθνής με την Ελβετία. Είναι γεννημένος στην Ελβετία, έπαιξε στις μικρές Εθνικές της Ελβετίας και μάλιστα έκανε και μια συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών, όταν στις 14 Νοεμβρίου 2012, ο Οτμαρ Χίτσφελντ τον είχε καλέσει για το φιλικό παιχνίδι με την Τυνησία.

Αργότερα όμως, τον Ιούνιο του 2013, ο Χαΐροβιτς αποφάσισε να παίξει με τη Βοσνία ακολουθώντας τις ρίζες του. Τον Αύγουστο του 2013, το αίτημα για να αλλάξει έγινε δεκτό από τη FIFA. Λίγο μετά, ο προπονητής της Εθνικής Βοσνίας, ο Σαφέτ Σούσιτς, τον κάλεσε στην Εθνική Βοσνίας.

Πηγή: novasports.gr

To Top