Χαβίτο, έχασες επεισόδια και έγινες και γραφικός!

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο πρόσφερε πολλά στον Άρη. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, ήταν ένας από τους πιο πιστούς εργάτες, όσο έπαιζε στον Άρη, αλλά διάλεξε να φύγει με λάθος τρόπο και ακόμα χειρότερα, κάνει και άτοπες και άστοχες δηλώσεις…

Ο Ισπανός ως επαγγελματίας λειτούργησε κατά το συμφέρον του και δεν μπορεί κανείς να του προσάψει σε αυτό το παραμικρό. Όμως ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε να φύγει από τους κίτρινους και κάποια πράγματα που είπε δεν ταίριαζαν με τη σχέση που είχε κτίσει με τoν σύλλογο. Ήταν αρνητική έκπληξη η εξέλιξη των γεγονότων.

Όπως αρνητική έκπληξη αποτελούν τα λόγια που είπε ο Ισπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Stadio by Metro», όπου αφού είπε διάφορά για τον Ολυμπιακό, του ζητήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα:  

Το να παίζεις για τον Άρη τι διαφορές έχει από το να παίζεις για τον Ολυμπιακό; 

Η απάντηση του Χαβίτο δείχνει ότι έχει χάσει… επεισόδια για το σε ποια ομάδα ήταν, πόσο ψηλά ήταν ο πήχης της κιτρινόμαυρης καρδιάς και υπερηφάνειας. Συγκεκριμένα, απάντησε:

«Παίζοντας για τον Άρη, δεν έχεις τόσο μεγάλη πίεση. Εδώ είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και να παίζεις καλά. Η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή. Τις χρονιές που εγώ έπαιζα για τον Άρη πάντως είχαμε καλή ομάδα. Ήμασταν πάντα μέσα στις τέσσερις πρώτες, πήγαμε στο UEFA, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου… 

Ήμασταν ανταγωνιστική ομάδα και δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά, δεν είχαμε την τύχη να κερδίσουμε κανένα τρόπαιο. Η παρουσία μας στην Ευρώπη ήταν κάτι πολύ καλό, γιατί έτσι έρχονται και άλλοι ποδοσφαιριστές και αυτό βοηθάει. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει ήδη πολλούς καλούς και διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο εδώ και χρόνια, και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Δηλαδή στον Άρη δεν ήσουν… υποχρεωμένος να κερδίζεις κάθε παιχνίδι ή ήταν αποδεκτή η αποτυχία;

Λάθος, τεράστιο λάθος από τον Χαβίτο. Ακόμη ένα… Kρίμα.

Η… γραφικότητα του Χαβίτο αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Ρωτήθηκε “τι σου έχει προσφέρει αυτός ο σύλλογος (Ολυμπιακός) περισσότερο από τους άλλους στους οποίους έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα” και η απάντηση του Ισπανού ήταν από άλλο ανέκδοτο: “Με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ σαν ποδοσφαιριστής και να ανεβάσω το επίπεδό μου. Αυτός ο σύλλογος, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν σε διοργανώσεις στις οποίες με άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν”.

Ο Χαβίτο στον Άρη έπαιξε 168 αγώνες και πέτυχε 23 γκολ, αλλά δεν… ανέβασε το επίπεδό του! Φέτος έχει αγωνιστεί 114 λεπτά σε δύο αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Πολύ… εύκολα βελτιώνεται!

To Top