ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαβίτο: “Κερδίζει και πάει Ευρώπη ο Άρης, ιδανικός για ντέρμπι ο Ματέο”

Ο άνθρωπος που σκόραρε στο τελευταίο διπλό του Άρη στην Τούμπα, Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το τι σημαίνει ένα ΠΑΟΚ-Άρης:

Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας για όλους, όπως και για εμένα που ήμουν χρόνια στην Ελλάδα και ήξερα τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι, τι σημασία έχει μια τέτοια νίκη.

Κερδίσαμε τότε, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και περιμένουμε και πάλι το πότε ο Άρης θα κερδίσει ξανά.

Για το πως μπορείς να προετοιμαστείς για έναν τέτοιο αγώνα:

Κάνεις την προπόνηση σου και όσα σου λέει ο προπονητής σου, αλλά τις μέρες πριν τον αγώνα πρέπει να προσέχεις περισσότερο το σώμα σου και να είσαι 100% συγκεντρωμένος.

Θα πρέπει να μην έχεις και άγχος, γιατί ο κόσμος σε βλέπει στον δρόμο, σου λέει “Πάμε, πάμε” και καταλαβαίνεις ότι είναι σημαντικό.

Για το τι του έλεγαν οι συμπαίκτες σου:

Όλοι οι συμπαίκτες μου μου λέγανε τι συμβαίνει, για εμένα ήταν ένας καλός αγώνας αλλά δεν ήξερα πόσο σημαντικός είναι, μου έλεγαν ότι πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο και είναι από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς.

Προσπαθούσα και εγώ να είμαι ήρεμος και χαλαρός πριν τον αγώνα, και μέσα στο γήπεδο…ανάποδα, ήθελα να βγάζω πάθος και να κερδίσουμε.

Για το τι σκεφτόταν πριν σκοράρει στο ΠΑΟΚ-Άρης του 2010:

Δεν σκεφτόμουν τίποτα, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, πήγα για να σκοράρω, μετά μπορείς να χαλαρώσεις αλλά εκείνη την στιγμή έχεις στο μυαλό σου μόνο τον αγώνα.

Για τον φετινό Άρη:

Ξεκίνησε πολύ καλά, είχε μια άσχημη περίοδο αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, είναι σε καλή θέση για την Ευρώπη, έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι σημαντικό, δεν μπορείς μετά από μια απουσία χρόνων να είσαι πρώτος και δεύτερος κατευθείαν.

Πρέπει να βγεις στην Ευρώπη, να έχεις την ηρεμία που χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα και μετά να δεις όλα τα άλλα.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

Μου αρέσει, είναι πολύ καλός, έχει το γκολ και για τέτοιους αγώνες πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει, σκόραρε και στο 1-1 οπότε ξέρει τι πρέπει να περιμένει.

Για το τι θα έλεγε στον κόσμο:

Να είναι δίπλα στην ομάδα όπως πάντοτε κάνουν, και να δουν περισσότερες χαρές, περιμένω και εγώ τον αγώνα.

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες:

Να δώσουν το 150%, είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα μόνο είναι πιο σημαντικό να το κερδίσεις, αν ο Άρης πάρει αυτήν την νίκη θα πάει ψηλά, μια τέτοια νίκη μπορεί να τον φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

To Top