ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαβίτο: «Μεγάλο σχολείο η Μπαρτσελόνα Β’, πίστωση χρόνου σε Ερέρα»

O πρώην παίκτης του Άρη, Φρανσίσκο Χαβίτο, ο οποίος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που ήρθε στο Κλεάνθης Βικελίδης από την Μπαρτσελόνα Β’, μίλησε για την νέα ομάδα, αλλά και τον Πάκο Ερέρα, ενώ ομολόγησε ότι η σύζυγός του είναι πιο φανατική οπαδός από τον ίδιο!

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το γεγονός ότι ιστορικά είναι ο πρώτος παίκτης που ήρθε στον Άρη από την Μπαρτσελόνα Β’ είπε:

Στον Άρη είχα έρθει πρώτα εγώ και μετά ο Κάλβο και μετά ο Κόκε. Αλλά είναι αλήθεια ότι ήμουν ο πρώτος που ήρθε από την Μπαρτσελόνα στην ομάδα. Δουλεύω πάντα. Υπάρχουν κάποιες μέρες που κάνεις καλύτερες και κάνεις διαφορετικά πράγματα, αυτό υπάρχει στην ζωή και το ποδόσφαιρο, το λέω πάντα.

Για την «Ισπανοποίηση» που επιχειρείται και πάλι από τον Άρη είπε:

Είναι πολύ καλό είναι σαν την μέρα που είχαμε έρθει εμείς. Ο Άρης ανέβηκε και πρέπει να κάνει μία καλή ομάδα για να μείνει στην Super League και τώρα ξέρει τι γίνεται και τι υπάρχει. Η Μπαρτσελόνα Β’ έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι ένα πολύ καλό σχολείο. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες θα έρθουν αλλά όσοι έρθουν θα παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Δεν μιλάω με κάποιον από την Βαρκελώνη γιατί οι άνθρωποι που δούλευα τότε μαζί τους δεν είναι εκεί πλέον. Κάνουν άλλες δουλειές ή δεν σταμάτησαν λόγω ηλικίας. Άλλαξαν πολλά τα πράγματα.

Για τον Πάκο Ερέρα είπε:

Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής με εμπειρία κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχει λίγο χρόνο να δει πως είναι εδώ το ποδόσφαιρο γιατί είναι διαφορετικό από εκεί. Να υπάρχει υπομονή και να δει τι παίκτες έχει, ποιοι θα έρθουν και είμαι σίγουρος ότι θα δει ο κόσμος καλό ποδόσφαιρο.

Όσοι έρθουν από την Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο είναι και η ατμόσφαιρα, το γήπεδο, ο κόσμος, όλα. Καλοί παίκτες είναι πολλοί.

Για το ποια στοιχεία πρέπει να έχει παίκτης για να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είπε:

Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος γιατί κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά και κάποιες όχι. Να έχει δύναμη για να αντιμετωπίσει. Μετά να δείξει την ποιότητα του στα γήπεδα που υπάρχουν. Δεν είναι ότι θα έρθει για να παίξει ποδόσφαιρο, πρέπει να δουλεύει όλη την μέρα. Ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει πολύ την ομάδα του και δεν βλέπει μερικές φορές την διαχωριστική γραμμή από ποδοσφαιριστής και άνθρωπος.

Ο Πάκο Ερέρα πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσαρμογή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως είπα χρειάζεται λίγο χρόνο και υπομονή γιατί αλλάζουν τα πράγματα, καινούριος προπονητής, καινούριοι παίκτες. Θέλει χρόνο και αγώνα. Η προετοιμασία δεν είναι μόνο η Super League, είναι τα φιλικά. Ο κόσμος χρειάζεται να δείξει υπομονή.

Για την φωτογραφία που ανέβασε η γυναίκα του με μπλούζα Super 3 στο facebook είπε:

Η γυναίκα μου είναι πιο πολύ Super 3 και από εμένα. Είναι πρώτος οπαδός. Περάσαμε πολλά χρόνια εκεί και αγαπάμε την ομάδα και την πόλη. Περάσαμε όμορφες στιγμές εκεί. Επιτέλους η ομάδα ανέβηκε.

To Top