ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαβίτο: «Στον Άρη πάντα ήμασταν μια οικογένεια»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Χαβίτο σε συνέντευξη που έδωσε στο sportsnewsgreece.gr.

Για το πώς έγινε η προσέγγιση με τον Άρη και πώς ήταν η προσαρμογή στον πρώτο χρόνο: “Την πρώτη χρονιά με πήρε τηλέφωνο ο Γκιγιέρμο Όγιος και με ήθελε στην ομάδα. Μίλησα μαζί του και μετά πήγα στον Άρη. Η προσαρμογή ήταν δύσκολη τους πρώτους μήνες λόγω γλώσσας και κουλτούρας στην Ελλάδα. Όλα ήταν νέα. Αλλά, μετά μας άρεσε πολύ η Ελλάδα”.
Ο Άρης είχε τρεις 4ες θέσεις και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Ποια πράγματα κατά την άποψη σου έκαναν την ομάδα να ξεχωρίζει και πετύχαινε υψηλές θέσεις: “Η ποιότητα των παικτών. Η όρεξη για να παίξουμε. Στην ομάδα πάντα ήμασταν εν τέλει μια οικογένεια και στα καλά και στα κακά”.
Έχεις  παίξει σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας . Τί θυμάσαι  από εκείνα τα ματς και ποιες εικόνες σας έχουν μείνει από τότε; Θεωρείτε ότι άξιζε ένα τίτλο ο Άρης εκείνη την περίοδο; “Θυμάμαι τους οπαδούς που ήταν χαρούμενοι και μας έκανε εντύπωση το κλίμα στην κερκίδα, αλλά και στην πόλη. Έπρεπε να κερδίσουμε ένα τίτλο, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε”.
Ο Άρης είχε μια σταθερότητα στην απόδοση του παρότι πηγαινοέρχονταν προπονητές. Με ποιον προπονητή θεωρείτε ότι έγινε καλύτερη δουλειά;: “Για εμένα έχω δύο που θεωρώ ότι έκαναν πολλή καλή δουλειά. Βέβαια και οι υπόλοιποι έκαναν δουλειά, αλλά οι Εκτόρ Ραούλ Κούπερ και Γκιγιέρμο Όγιος ήταν πολύ σημαντικοί για την ομάδα”.
Ποιος ήταν ο πιο αποδοτικός συμπαίκτης, δηλαδή αυτός που έκανε την περισσότερη δουλειά στο γήπεδο και ποιος ο πιο ταλαντούχος;: ” Αυτοί που έκαναν την περισσότερη δουλειά στο γήπεδο ήταν ο Ρονάλντ Γκαρσία, δηλαδή ο “Nacho” και ο Κάμπορα. Πιο ταλαντούχοι οι Κόκε και Τιάγκο Τζεντίλ.
Έχεις πετύχει μεταξύ άλλων δύο πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά γκολ. Το ένα με την Σαραγόσα και το άλλο με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα ήθελα να μας τα περιγράψεις όπως τα θυμάσαι και ποιες οι αναμνήσεις από εκείνα τα ματς;: “Στο ματς με την Σαραγόσα μπήκα ως αλλαγή μέσα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας πολλή όρεξη και μόλις είχα ευκαιρία να κάνω γκολ, κατάφερα και το έκανα. Με την Ατλέτικο Μαδρίτης παίξαμε μέσα στην έδρα μας με μια πολύ καλή ομάδα και εκεί τα έδωσα όλα. Είχα την ευκαιρία και πέτυχα ένα πολύ σημαντικό και όμορφο γκολ”.
Τι τίτλο θα έβαζες σχετικά με την καριέρα σου στον Άρη;  Επίσης, έχεις κάποιο πιο αγαπημένο γκολ ή κάποια πιο αγαπημένη στιγμή και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;: ” 
Τίτλος: Όνειρο
Τα αγαπημένα μου γκολ: Με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την Σαραγόσα και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Στιγμή που ξεχωρίζω: Επιστροφή από την Σαραγόσα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Η κακή στιγμή: Η μέρα που έφυγα από τον Άρη
Ο κόσμος είναι πολύ θερμός με την ομάδα του Άρη και τους παίκτες. Πόσο πολύ τον νιώθατε στο πλευρό σας στους αγώνες;: ” Εγώ ένιωθα πολύ τον κόσμο και με βοηθούσε, δίνοντας μου δύναμη για να τρέχω στους αγώνες. Μου αρέσουν πολύ”.
Θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο και για την νέα εποχή του Άρη: “Η ομάδα πήγε πολύ καλά μετά από τις δυσκολίες που υπήρχαστα οικονομικά και κάνουν καλή δουλειά στον σύλλογο. Άμα συνεχίσουν έτσι θα έρθουν πολλές καλές στιγμές για τους οπαδούς και την ομάδα”.
To Top