Χαβίτο στο PRESSARIS: «Εύχομαι και φέτος νίκη στον Άρη»! (video)

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο έκανε ένα ολόκληρο γήπεδο να… σωπάσει στο περσινό ντέρμπι στην Τούμπα. Ήταν ο τελευταίος… εκτελεστής του ΠΑΟΚ, μέσα στο γήπεδό του. Μέχρι τον επόμενο βέβαια. Ο Χαβίτο μίλησε από την Τουρκία στο PRESSARIS, θυμήθηκε εκείνη τη βραδιά και την νίκη και έστειλε τις… ευχές του στους πρώην συμπαίκτες του!

Στις 3 Οκτωβρίου 2010, ο Χαβίτο με το γκολ που σημείωσε στο 76, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Κρέσιτς μετά το φάουλ του Κόκε , χάρισε στον Άρη τη νίκη με σκορ 0-1 βάζοντας τέλος σε μια αρνητική παράδοση. Η πρώτη νίκη μέσα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μετά από 12 χρόνια (τελευταία ήταν το 1-4…), γέμισε χαρά τους οπαδούς της ομάδας και έχει μείνει αξέχαστη και στον ίδιο. Το ομολόγησε μιλώντας στο PRESSARIS.

 Λίγους μήνες αργότερα ο Χαβίτο έφυγε από τον Άρη με τρόπο λανθασμένο, πήγε στην Λα Κορούνια, δεν έπαιξε ποτέ και μετά στον Ολυμπιακό, όπου όμως είχε ρόλο θεατή στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν… Εδώ και ένα μήνα αγωνίζεται στην τουρκική Ορντουσπόρ υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ, ως δανεικός από τους «ερυθρόλευκους».

Από τότε, η νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία ομάδα του Χαβίτο μετρά τέσσερις νίκες μια και ισοπαλία στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη στο τουρκικό πρωτάθλημα και αρχίζει να ονειρεύεται ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο…

 Το PRESSARIS εντόπισε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό στην Ορντού, στην πόλη όπου ζει πλέον. Μια πόλη που βρίσκεται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, μοιάζει αρκετά με τη Θεσσαλονίκη, όπως απλώνεται στον κόλπο της περιοχής και σημαίνει στα τουρκικά… «στρατός»! Ο Χαβίτο δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει ενόψει του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, ενώ δεν… δυσκολεύτηκε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στην πρώην ομάδα του!

Χαβίτο, γεια σου από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης, το γνωρίζεις;
Δεν το γνώριζα, μου το λέτε εσείς. Είναι σίγουρα ένα σπουδαίο παιχνίδι και αυτό το γνωρίζω καλά…

Τι θα ήθελες να πεις ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα;
Εύχομαι να κερδίσει ο Άρης. Έχω πολλούς φίλους στον Άρη και στη Θεσσαλονίκη, που μου φέρθηκαν πολύ καλά όσα χρόνια ήμουν εκεί. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για την ομάδα και τον κόσμο της. Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα τους κάνει ευτυχισμένους, όπως πέρσι. Μακάρι να ζήσουν ξανά τα ίδια συναισθήματα χαράς. Τους το εύχομαι.

Τι θυμάσαι από το περσινό παιχνίδι, στο οποίο ήσουν ο πρωταγωνιστής;
Ήταν μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου με τη φανέλα του Άρη. Όλα αυτά τα χρόνια που έπαιξα στον Άρη, πηγαίναμε στην Τούμπα με τον πόθο να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ μέσα σε δύσκολες συνθήκες και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Ήταν διπλή η ικανοποίηση για μένα, γιατί πέτυχα το νικητήριο γκολ. Είχαμε χαρεί πολύ γι’ αυτή τη νίκη, γιατί η ομάδα είχε πολλά χρόνια να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Μίλησέ μας για τη ζωή σου στην Τουρκία. Ποιον ρόλο έπαιξε η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη μετακίνησή σου στην Ορντούσπορ;
Ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για μένα η παρουσία του εδώ. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής και δάσκαλος. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό το ενδιαφέρον που έδειξε για να με φέρει εδώ. Με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα και να προσπαθήσω να βρω τη φόρμα μου. Χαίρομαι που δουλεύω ξανά μαζί του.

Δείτε ένα βίντεο – αφιέρωμα στην εμφάνιση του Χαβίτο στην Τούμπα, στο τελευταίο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη:
{youtube}p9QxDvIA2X0|480|360|1{/youtube}

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top