Χακίμ Ζίγιεχ: Τον Φλεβάρη αποσύρθηκε απ’ την Εθνική, τον Σεπτέμβρη κλήθηκε στην αποστολή

Ο Χακίμ Ζίγιεχ κλήθηκε ξανά στην ομάδα του Μαρόκου για τους αγώνες προετοιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τερματίζοντας έναν χρόνο εξορίας μετά τη διαμάχη του με τον τότε προπονητή Βαχίντ Χαλιλχότζιτς.

Η σχέση του Χακίμ Ζίγιεχ με τον τεχνικό των Αφρικανών, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, είχε φτάσει στο απροχώρητο, με τον μεσοεπιθετικό της Τσέλσι να ανακοινώνει τον περασμένο Φλεβάρη πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με το εθνόσημο στο στήθος.

Αυτή ακριβώς η διαμάχη ήταν ένας παράγοντας στην απόφαση της μαροκινής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να απολύσει τον Βόσνιο προπονητή τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στην πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Χαλίλχοτζιτς άφησε εκτός τον Ζίγιεχ πέρυσι και για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον Ιανουάριο, λόγω υποτιθέμενης απροθυμίας να παίξει σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ο νέος προπονητής Ουαλίντ Ρεγκράγκι συμπεριέλαβε τον Ζιγιέχ στην πρώτη του ομάδα 31 παικτών για τα παιχνίδια στην Ισπανία με τη Χιλή και την Παραγουάη, που δεν προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μαρόκο είναι στο Μουντιάλ στον ίδιο όμιλο με Κροατία, Βέλγιο και Καναδά.

To Top