Χαλκιδική: Ανησυχία για… φωτιές στις παραλίες λόγω κλειστών μπαρ!

Μπορεί η κυβέρνηση να προχώρησε στην επιβολή περιοριστικού ωραρίου (και) στη Χαλκιδική στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως το κλείσιμο των μπαρ δεν φαίνεται να πτοεί τη νεολαία, κάτι που φυσικά παρατηρήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συγκέντρωση νέων και η διασκέδαση όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα μεταφέρεται από το μπαρ και τα κλαμπ σε ανοικτούς χώρους και φυσικά τις παραλίες, ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική.

Πέραν του συνωστισμού που μπορεί να δημιουργηθεί και τους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του κορωνοϊού, μια επιπλέον ανησυχία είναι το ενδεχόμενο να ανάψουν οι φωτιές στις παραλίες, που αν μη τι άλλο αποτελούν ιδιαίτερα επικίνδυνη ενέργεια κατά τη θερινή περίοδο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία στη Χαλκιδική βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για πιθανές τέτοιες ενέργειες.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, «προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αναφορές για περιστατικά με φωτιές σε παραλίες, ωστόσο η επιφυλακή θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες».

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 4η/2012 πυροσβεστική διάταξη και 2η/2020 πυροσβεστική διάταξη της Π.Ε. Χαλκιδικής (Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης) από 01 Μαΐου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Επίσης σύμφωνα με την 19η/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή: voria.gr

To Top