ΜΠΑΣΚΕΤ

Χαμένες… αρχές: Αναζητώντας την αμυντική προσήλωση

Εξ αρχής ο φετινός Άρης «χτίστηκε» σε αμυντικές βάσεις και σε αυτές θα στήριζε και στηρίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του, ελλείψει του αυθεντικού επιθετικού ηγέτη. Ξεκίνησε πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, όμως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει χάσει την αμυντική του προσήλωση…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Στους τέσσερις αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άρης πατούσε στις αμυντικές του αρχές μην επιτρέποντας στην (αδύναμη) Διναμό Τιφλίδας και τη Νίζνι να σκοράρουν περισσότερους από 35 πόντους στα αντίστοιχα τέσσερα πρώτα ημίχρονα.

Ωστόσο και αρχής γενομένης από το παιχνίδι Κυπέλλου στην Πάτρα μέχρι και το τελευταίο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, ο Άρης δείχνει να αποπροσανατολίζεται και να χάνει την αμυντική του ταυτότητα και σκληράδα, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να ελέγχουν κατά κύριο λόγο το πρώτο ημίχρονο.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις μεταπτώσεις και να δούμε γιατί μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι. Είναι ένα θέμα ψυχολογικό, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο, τονίζοντας την έλλειψη συγκέντρωσης που έχει η ομάδα του στα δύο πρώτα δεκάλεπτα των τελευταίων αγώνων.

Μιλώντας με αριθμούς, ο Προμηθέας (03/10) σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο 26+21 πόντους (Α’ + Β’ περίοδος και σκορ ημιχρόνου 47-36), το Λαύριο (07/10) πέτυχε 24+11 πόντους (35-36), ο Παναθηναϊκός (13/10) έβαλε 22+24 πόντους (34-46), η Κατάγια (17/10) είχε 16+26 πόντους (42-42) και ο Πανιώνιος 24+21 πόντους (45-32).

To Top