ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χαμηλοί τόνοι από τον Φλιώνη και προσήλωση στη Λιθουανία

Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν… παντού χθες στο παρκέ, στον θρίαμβο της Εθνικής Εφήβων επί της Κροατίας και μετά τον αγώνα στάθηκε κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, που κράτησε τον αντίπαλο στους 41 πόντους.

Ο πλέι μέικερ του Άρη τόνισε πως “σίγουρα, μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ καλή ομάδα η Κροατία παραδοσιακά… Το ότι κρατήσαμε αυτή την ομάδα στους 41 πόντους είναι το πιο σημαντικό. Είναι κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ δυνατά στην άμυνα πρώτα από όλα με συγκέντρωση, να χρησιμοποιούμε σωστά τα χέρια μας, τα κορμιά μας, τα φάουλ μας. Θεωρώ πως το «κλειδί» της νίκης ήταν η καλή μας άμυνα. Ήταν πρεμιέρα. Κάποια σουτ δεν μπήκαν, ήμασταν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή, αλλά πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα τα πάμε καλύτερα. Είναι δεδομένο πως στη συνέχεια του τουρνουά για να κερδίσουμε μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και στην επίθεση. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και συνεχίζουμε. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα επίσης. Παρόμοιας σχολής μπάσκετ. Θα δούμε το βίντεο και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Με οδηγό το παιχνίδι με την Κροατία και τη δουλειά που κάναμε στην άμυνα θα παλέψουμε για τη νίκη”.

Η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα (21:15) την Λιθουανία στον Βόλο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων.

To Top