Χαμογέλασε τελευταία η Λίβερπουλ στη ματσάρα με την Μίλαν – Στο μηδέν Ατλέτικο-Πόρτο (video)

Απίθανη ματσάρα στο «Άνφιλντ» με νικήτρια τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στη Μίλαν (3-2) και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία της στο Champions League, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους «ροσονέρι».

Με αυτή τη νίκη πιάνουν από… τώρα κορυφή οι «κόκκινοι», αφού το άλλο ματς του ομίλου στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε Ατλέτικο και Πόρτο, έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

Ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επί 40 λεπτά να… παίζει μόνη της και τους «ροσονέρι» να είναι ανήμποροι πραγματικά να αντιδράσουν.

Στο 9ο λεπτό του ματς ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το γύρισμα κόντραρε στον Τομόρι και κατέληξε στα δίχτυα του Μενιάν για το 1-0. Στο 13’ δόθηκε πέναλτι για τους reds, καθώς ύστερα από σουτ του Ρόμπερτσον η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπενασέρ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο ο τερματοφύλακας της Μίλαν έπιασε και το πέναλτι του Σαλάχ και αμέσως μετά την κεφαλιά του Ρόμπερτσον. Η Λίβερπουλ έκανε απίστευτα πράγματα στο ματς, με 13 τελικές μέσα σε 15 λεπτά!

Από το 25’ και μετά έπεσαν κάπως οι ρυθμοί στο παιχνίδι ωστόσο η ομάδα του Κλοπ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του ματς. Μάλιστα είχαμε και ένα απρόοπτο με την μπάλα, καθώς… έσκασε αλλά αντικαταστάθηκε αμέσως με άλλη.
Στο 42’ η Μίλαν στη δεύτερη τελική της στο παιχνίδι έφερε το ματς στα ίσα ύστερα από κάθετη του Λεάο με τον Ρέμπιτς να κάνει το πλασέ στην κίνηση για το 1-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Ρόμπερτσον έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από το πλασέ του Ερναντές αλλά ο Μπραχίμ πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 2-1, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με προβάδισμα.

Με το… καλημέρα σας οι «ροσονέρι» βρήκαν δίχτυα με τον Κιάερ ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε γιατί θεωρήθηκε οφσάιντ. Ο Σαλάχ στο 49’ έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2 μετά από ασίστ του Οριγκί. Η Μίλαν στο δεύτερο μέρος πήρε τα πάνω της δημιουργούσε φάσεις χωρίς όμως να τις μετουσιώσει σε γκολ. Οι Reds στο 69’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-2 με ένα φοβερό σουτ του Χέντερσον. Χαρακτηριστικό του πόσο πίεζε η Λίβερπουλ ήταν ότι στο β’ μέρος η κατοχή ήταν 73%-27%.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε ανεβάσει τους ρυθμούς της, με τον Κιάερ στο 87’ να κάνει μια ωραία γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Άλισον μπλόκαρε εύκολα. Το ματς τελείωσε με τη Λίβερπουλ να φεύγει νικήτρια από το σπίτι της και η Μίλαν να… μένει με άδεια χέρια.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 0-0

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι, με ελάχιστες ευκαιρίες και κακό ρυθμό, Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στη δική τους πρεμιέρα για τους ομίλους του Champions League.

Η Ατλέτικο είχε το κλασικό σφιχτό στιλ, δεν έπαιρνε ρίσκα και φάνηκε πως θέλει να βγάλει το ημίχρονο με το μηδέν στην άμυνα. Όπως και έγινε, αφού η Πόρτο παρότι είχε την πρωτοβουλία δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ανάλογα κύλησε και το δεύτερο μέρος, με την Ατλέτικο να το παλεύει περισσότερο αλλά να βλέπει την Πόρτο να βρίσκει γκολ με το Ταρεμί στο φινάλε. Παρόλα αυτά δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες το φινάλε όταν αποβλήθηκε ο Γκασπάρ και η Πόρτο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για τα τελευταία δευτερόλεπτα.

H 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 0-0

Λίβερπουλ-Μίλαν 3-2
(9′ αυτ. Τομόρι, 48′ Σαλάχ, 69′ Χέντερσον-42′ Ρέμπιτς, 44′ Μπραχίμ Ντίας)

Η 2η αγωνιστική
Τρίτη 28/09
Πόρτο-Λίβερπουλ (22:00)
Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

To Top