Χαμόγελα για την «πρώτη» του Βράνιες

Ένα από τα κέρδη, τα θετικά μηνύματα που έστειλε το φιλικό του Άρη την Τετάρτη στην Καλαμαριά ήταν η πρώτη εμφάνιση του Γιούριτσα Βράνιες. Ο Κροάτης έπαιξε στο δεύτερο 45λεπτο και προκάλεσε χαμόγελα με την παρουσία του…

Ο 31χρονος μέσος δεν είναι κάποιος… χθεσινός παίκτης. Η αξία του είναι δεδομένη, όπως και το βαρύ βιογραφικό του. Στα 45’ που αγωνίστηκε κατάφερε να δείξει μέρος από την ποιότητα, το καθαρό μυαλό και τις ικανότητες του, αν και βέβαια, χρειάζεται δουλειά σε ότι αφορά την ανάκτηση των δυνάμεων του.

Ο Βράνιες αντικατέστησε τον Σάκη Πρίττα με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του ως… «σκούπα», ως αμυντικός μέσος στη βάση του ρόμβου της μεσαίας γραμμής. Από τη θέση αυτή κινήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του χώρου ευθύνης του και ανταποκρίθηκε με αξιοπιστία, «σκουπίζοντας» αμυντικά τις επιθέσεις των αντιπάλων, ενώ έδωσε ανάσες και στην προώθηση του παιχνιδιού.

Μετά τις αρκετές εσωτερικές αλλαγές από τον Σάκη Τσιώλη, ο Φατί ανέλαβε χρέη κλασικού αμυντικού χαφ, με τον Βράνιες να παίζει μαζί με τον Κάρλος Τόχα ακριβώς μπροστά από τον Γάλλο. Από τη θέση αυτή, ο Κροάτης ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες και στο δημιουργικό παιχνίδι.

Στα υπέρ της εμφάνισης του Βράνιες ήταν η αποδοτικότητά του στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και το γεγονός ότι παρά το ότι του λείπουν τα παιχνίδια και ο ρυθμός, δε δίστασε να βάλει τα πόδια του… στη φωτιά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η συνολική παρουσία του Βράνιες κρίνεται θετική, αρκεί βέβαια, να ανακτήσει σύντομα το χαμένο έδαφος και τις δυνάμεις του, θυμίζοντας τον σπουδαίο παίκτη που έκανε αξιοπρόσεκτη καριέρα στην μπουντεσλίγκα. Ο 31χρονος Κροάτης μπορεί να αποδειχθεί ένα… απρόσμενο μεταγραφικό δώρο της τελευταίας στιγμής για τον Άρη.

To Top