Χαμόγελα, ναρκωτικά και ύβρεις για την Ελλάδα από τον Αλβανό πιστολέρο

Με περισσή άνεση συνήθιζε να ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό, ο Αλβανός με το καλάσνικοφ που αιματοκύλησε πριν μια εβδομάδα νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.

Ο Αρμπέρ Μπάκο ανέβαζε στο διαδίκτυο φωτογραφίες όχι μόνο από καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και «ενσταντανέ» μπροστά σε δεντρύλια κάνναβης και περιπολικό γεμάτο ναρκωτικά. Όπως φαίνεται επίσης από τις αναρτήσεις, ήταν και μέλος σε ακραία εθνικιστική ομάδα της Αλβανίας, με την σελίδα πλήρη ύβρεων για την Ελλάδα.

Χαμόγελα, ναρκωτικά και ύβρεις για την Ελλάδα από τον Αλβανό πιστολέρο

Είναι η εποχή που ο Αρμπέρ Μπάκο έχει μπει στη συμμορία των Αλβανών μαφιόζων και έχει αρχίσει να ανεβαίνει με γρήγορα βήματα στην ιεραρχία. Πρόκειται για βασικό μελος του οργανωμένου εγκλήματος, με άκρες μέσα και έξω απο τις φυλακές και με πεδίο δράσης τον έλεγχο νυχτερινών μαγαζιών και τη μαστροπία.

Ο 30χρονος πιστολέρο είχε την εύνοια μελών της μαφίας της νύχτας γιατί σήκωνε εύκολα το πιστόλι και ακολουθούσε πάντα τις εντολές τους.

Όμως είχε έντονες εκρήξεις θυμού και καταπιεσμένα σύνδρομα όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί. Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο ίδιος στην απολογία του για το λόγο που πυροβόλησε σε μπαρ στη Μιχαλακοπούλου. “Η κοπέλα στο μπαρ μου άρεσε. Είπα στο μετρ να μου τη φέρει στο τραπέζι”, είπε.

Η συμμορία του είχε στο οπλοστάσιό της δυο καλάσνικοφ τα οποία και είχαν πάντα μαζί τους τα μέλη της, όπως έκαναν και το βράδυ που διασκέδαζαν στο Μικρολίμανο. Μαζί με τον δράστη τη μοιραία νύχτα ήταν μαζί του και ο Κλόντι, ο αρχηγός της συμμορίας, όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά ο πιστολέρο.

Χαμόγελα, ναρκωτικά και ύβρεις για την Ελλάδα από τον Αλβανό πιστολέρο

Για τους αστυνομικούς, ο συνεργός του πιστολέρο και αρχηγός της συμμορίας είναι ένα από τα πιο βασικά κεφάλαια της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα. Κυκλοφορούσε με εννέα ονόματα, κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα με διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης ενώ ρόλος του ήταν να εντοπίζει και να στρατολογεί άτομα για τη μαφία της νύχτας.

Δεν ήταν τυχαίο ότι συνελήφθη στα Σεπόλια μαζί με έναν άλλο Αλβανό κακοποιό ο οποίος ήταν βασικός εκτελεστής συμβολαίων θανάτου. Τα συμβόλαιο ήταν από 30.000 ευρώ και πάνω ενώ τις εντολές έδινε έγκλειστος στις φυλακές.

Μάλιστα, ένας από τους βασικούς στόχους τους ήταν και υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που υπηρετούσε για χρόνια στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Ο Μπάκο είχε σκοπό να γίνει άμεσος συνεργάτης του εκτελεστή συμβολαίων θανάτου και να γίνει πειθήνιο όργανό του.

Πηγή: ethnos.gr

To Top