Χαμός για τα απίστευτα επεισόδια στο Νις-Μαρσέιγ! «Απαράδεκτο»: Το πρωτοσέλιδο της «Equipe»

Αποσβολωμένα παρακολουθούν τα γαλλικά media τα όσα πρωτοφανή για το ποδόσφαιρο της χώρας του συνέβησαν στο Νις – Μαρσέιγ. «Θα μείνει στην ιστορία» ο κεντρικός τίτλος της Equipe.

Μπορεί η Κυανή Ακτή να χαρακτηρίζεται από το μεσογειακό ταπεραμέντο, μπορεί το ντέρμπι της Μεσογείου να είχε πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες λόγω των μεγάλων διαφορών που παραδοσιακά χωρίζουν ποδοσφαιρικά τη Νίκαια από τη Μασσαλία, αλλά όσα συνέβησαν στην Allianz Arena το βράδυ της Κυριακής (22/8) είναι πρωτοφανή για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Μπορεί και παλαιότερα να υπήρχαν επεισόδια σε ματς, αλλά τα όρια ξεπεράστηκαν. Την ώρα που η Ligue 1 υποδέχεται τον Λιονέλ Μέσι, τα όσα συνέβησαν στο Νις – Μαρσέιγ γύρισαν το γαλλικό πρωτάθλημα πίσω.

Οπαδοί των Εγκλόν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, χτύπησαν παίκτες (Πέρες, Γκεντουζί, Παγέτ) της Μαρσέιγ, άλλοι της Νις (Τοντιμπό, Κλάιφερτ)χτυπήθηκαν από τους σεκιούριτι της ομάδας της Μασσαλίας, το ματς να διακόπτεται.

Τελικά στον αγωνιστικό χώρο επέστρεψαν μόνο οι γηπεδούχοι και σε μια σουρεαλιστική σκηνή περίμεναν, χωρίς τους αντιπάλους τους. Οι Φωκαείς αρνήθηκαν να επιστρέψουν και το ματς ολοκληρώθηκε υπέρ της Νις.

Τα γαλλικά media παρακολουθούν αποσβολωμένα τα όσα πρωτοφανή για το δικό τους ποδόσφαιρο συνέβησαν στη Νίκαια. Η Equipe κάνει λόγο για μια αποχώρηση (της Μαρσέιγ) και ένα σκηνικό που «θα μείνει στην ιστορία».

To Top