ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαμός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στο Κάλι με το συρτάκι

Τι και αν το Κάλι και η Κολομβία βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ο Ζορμπάς υπάρχει παντού και με αυτόν άνοιξε επίσημα το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων, κορασίδων.

Χθες το βράδυ (σε τοπική ώρα Κάλι) έγινε η επίσημη έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την οργανωτική επιτροπή και την IAAF να παραθέτουν το επίσημο δείπνο σε όλες τις αποστολές.

Περισσότερα από 400 άτομα βρέθηκαν στην αίθουσα του γκαλά, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον αρχηγό της αποστολή, Θανάση Ράπτη και τη γιατρό της ομάδας Κατερίνα Σοφιανού. Παρόντες και οι Σεμπάστιαν Κόου και Σεργκέι Μπούμπκα.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί από τους παράγοντες της πόλης και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, στην αίθουσα εισήλθε η… καθιερωμένη ορχήστρα για να αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης. Πιάνο, βιολιά και κιθάρες τα οποία έφεραν την απόλυτη ανατροπή.

Μετά το… κούρδισμα ακολούθησαν οι θεικές νότες της διασημότερης σύνθεσης του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Ζορμπάς! Στην αίθουσα επικράτησε ενθουσιασμός, όμως ο πραγματικός χαμός έγινε όταν η γιατρός της Εθνικής ομάδας, Κατερίνα Σοφιανού σηκώθηκε και χόρεψε συρτάκι. Εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα αποθεώθηκε καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας από τους 400 που να μην χτυπά παλαμάκια στο ρυθμό του Ζορμπά.

Η Ελλάδα άνοιξε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κάλι και σε λίγες ώρες, τα 26 παιδιά θα μας εκπροσωπήσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό (και μεγαλύτερο) που χειροκροτούσαν ο Κόου και ο Μπούμπκα ακούγοντας τον Ζορμπά.

Πηγή: sportsfeed.com

To Top