ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Χαρίσης: «Βαριά η φάνελα του Άρη, ο κόσμος έχει προσδοκίες, αλλά χρειάζεται υπομονή”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Χαρίσης μίλησε για το ξεκίνημα των κιτρινόμαυρων και την δύσκολη χρονιά.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Άρη είπε:

Γίνεται μία νέα προσπάθεια με νέα πρόσωπα και η σύνθεση των παιδιών είναι τέτοια που οι αθλητές δεν έχουν δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Θέλει υπομονή και χρόνος για να υπάρξει χημεία. Ο κόσμος το ξέρει καλύτερα από όλους. Τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν υπάρχει κανείς που δεν θέλει να αποδώσει.

Για το αν μπορεί ο Άρης να διαχειριστεί τα κακά “σύννεφα” είπε:

Είναι θέμα συνεργασίας και ψυχολογικό. Αυτό που λέμε ότι η φανέλα είναι βαριά το λέμε γιατί η πίεση έρχεται αμέσως μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Όταν ο αθλητής θα δει την ήττα γραμμένη και ο κόσμος θα μιλάει για το παιχνίδι αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση στον αθλητή.

Είναι πολύ καλό που ο κόουτς Αγγέλου είναι υπέρ της ομάδας και την βοηθάει. Το κάνει γιατί το πιστεύει. Ο κόσμος έχει πολλές προσδοκίες για τον Άρη και αυτό δημιουργεί πίεση. Οι ομάδες που έχει στήσει ο Άρης τα τελευταία χρόνια δεν είχαν τον ρόλο να βλέπεις έναν παίκτη να βάζει 30 πόντους μόνος του. Αυτό το κάνουν βαρύτερες ομάδες. Ο Άρης στήνεται με βάση το ταλέντο των παικτών και των εμπειριών. Όσο περνάει ο καιρός θα κατασταλάξουν οι παίκτες.

Για τον Βεργίνη είπε:

Ο Βεργίνης είναι αξιόλογος παίκτης με εμπειρία. Θα κάνει τη δουλειά του μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Έλληνες έχουμε έναν ψυχισμό που δεν τα παρατάμε.

Για τον κόσμο είπε:

Το να νιώθεις ότι σε στηρίζει ο κόσμος σου δίνει δύναμη. Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της.

Για το πως βλέπει τον Άρη στο πρωτάθλημα είπε:

Δεν θα ήθελα να κάνω κάποια πρόβλεψη. Εύχομαι να έχουμε μία καλή πορεία χωρίς τραυματισμούς. Να δούμε τον Άρη εκεί που του αρμόζει. Γενικά στις ομάδες βλέπουμε μία οργάνωση που θα κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

 

To Top