ΜΠΑΣΚΕΤ

Χαρίσης: “Δεν κυνήγησα τα χρέη, δεν θέλω να κάνω κακό στον Άρη”

O πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και νυν του Ιπποκράτη Κω, Κώστας Χαρίσης μίλησε για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για τις οφειλές από το παρελθόν.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την αλλαγμένη εικόνα του Άρη επί Βαγγέλη Αγγέλου ανέφερε:

Από την στιγμή που ήρθε ο κόουτς Αγγέλου έχει αλλάξει η ταυτότητα της ομάδας, δουλεύει πολύ στο ένστικτο, οι παίκτες που έχει ο Άρης είναι παίκτες ενστίκτου, έχουν πολύ μπάσκετ μέσα τους, απλώς δεν είχαν γίνει ομάδα.

Για το πως βλέπει την ομάδα του Άρη:

Ο Άρης δείχνει να είναι σε μια ανοδική πορεία, σίγουρα θέλει να μπει και στην οκτάδα, μετά από μια τέτοια σεζόν η εμφάνιση στα πλει-οφ θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, παρόλο που δεν θα έπρεπε να είναι επιτυχία για μια ομάδα σαν τον Άρη.

Για το εάν μια είσοδος στα πλέι-οφ θα είναι και ένα μήνυμα των παικτών για την πραγματική τους αξία:

Τα παιδιά αυτά που κατηγορηθήκαν τόσο πολύ όλη την χρονιά μπορούσαν να προσφέρουν και με το παραπάνω.

Για το ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για να μην βρεθεί ο Άρης και πάλι σε ένα τέλμα:

Οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό ξέρουν καλύτερα από εμένα, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να οργανωθούν από νωρίς σε όλα τα επίπεδα, ο κόουτς Αγγέλου μπορεί να βοηθήσει σε πολλά κομμάτια και πέρα από το αγωνιστικό.

Για το εάν θεωρεί ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου πρέπει να παραμείνει στην ομάδα του Άρη:

Νομίζω ότι από την εμπειρία που έχω από τον κόουτς είναι ο ιδανικός άνθρωπος να δουλέψει κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν και μπορεί να κάνει και πολύ περισσότερα πράγματα υπό καλύτερες συνθήκες.

Για τις ευκαιρίες που πήραν φέτος νεαροί αθλητές του Άρη:

Ο Άρης είναι και μια ομάδα που βγάζει συνέχεια παιδιά, το μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη ανθίζει, και νομίζω ότι οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παιδιά που είναι στην Ευρώπη και παίζουν.

Για το εάν η συνταγή για το μέλλον είναι η επένδυση στις ακαδημίες και τους Έλληνες παίκτες:

Αυτό όμως είναι καλό να το σκεφτόμαστε και όταν τα πράγματα οικονομικά είναι καλύτερα, όχι μόνο στις δύσκολες εποχές, γιατί όταν ήρθε ο κ.Λάσκαρης πρώτη κίνηση ήταν να φέρουμε 10 ξένους, το ταλέντο των Ελλήνων υπάρχει, και δεν αλλάζει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα μιας ομάδας.

Για τα χρήματα που του οφείλονται από τον Άρη και το εάν έχει μιλήσει με τον κ.Γουλιέλμο:

Είμαστε ένα γκρουπ που δεν έχουμε κυνηγήσει ακόμη τα χρήματα μας, δεν έχω κάποια επικοινωνία αλλά δεν έχω πιέσει ποτέ, όμως επειδή είχα συμβόλαιο FIBA εφόσον έκανα κάποια κίνηση θα δημιουργούσα πρόβλημα.

Το έκαναν κάποιοι άλλοι βέβαια, δεν πειράζει, εγώ επιμένω στο φιλότιμο

Ενώ συνέχισε:

Όταν λέμε ότι η φανέλα του Άρη είναι βαριά, έχουμε και εμείς υποχρέωση απέναντι σε αυτήν την φανέλα, και όταν την έχουμε φορέσει δεν κοιτάμε με την πρώτη ευκαιρία να την ματώσουμε.

Για το εάν ο Άρης μπορεί να πάρει κάποια νίκη απέναντι στον Παναθηναικό:

Είναι μια δύσκολη χρονιά, τα παιδιά αυτά έχουν τραβήξει πολλά, σίγουρα γίνονται θαύματα και η φιλοσοφία του κόουτς Αγγέλου είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, τα θαύματα συμβαίνουν αλλά το θέμα είναι αν γίνονται δυο φορές.

Να κερδίσεις μια φορά είναι εφικτό, το να το κάνεις δεύτερη είναι πολύ πιο δύσκολη.

Για το μέχρι πότε σκοπεύει να παίζει μπάσκετ:

Όσο δεν έχω τραυματισμούς θέλω να συνεχίζω να παίζω μπάσκετ, το κάνουμε αυτό γιατί το αγαπάμε.

Για την ομάδα μπάσκετ παλαιμάχων του Άρη που θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα:

Τώρα το…σκέφτομαι να σταματήσω το μπάσκετ νωρίτερα για να παίξω (γέλια) πάντως ομάδα αυτή ανά τους καιρούς είναι…υπερομάδα, αν κατέβει του χρόνου στην Α1 μπαίνει πλει-οφ.

To Top