Χαρίσης: «Ο Γκάλης μπορεί να συσπειρώσει»

Την αισιοδοξία του ότι θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για τον Αρη εκφράζει ο Κώστας Χαρίσης, ο οποίος τονίζει πως το μεγάλο κεφάλαιο αυτής της ομάδας παραδοσιακά ήταν και παραμένει ο κόσμος της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Goal” επεσήμανε αρχικά: «Στενοχωρηθήκαμε όλοι που η χρονιά δεν έκλεισε όπως θα θέλαμε, ξέρουμε τι λάθη έγιναν, δεν μπορούμε να μένουμε όμως στο παρελθόν, πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Υπήρχαν βέβαια και καλές στιγμές, όπως η παρουσία μας σε έναν τελικό Κυπέλλου. Σε ό,τι αφορά το παρόν, η είδηση της ενεργοποίησης του Νίκου Γκάλη είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τον Αρη αλλά για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Δημιουργεί αυτόματα προσδοκίες και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Ο Γκάλης είναι τεράστια προσωπικότητα, μπορεί να συσπειρώσει κόσμο. Το μεγάλο κεφάλαιο του Αρη ήταν ανέκαθεν ο κόσμος του. Από εκεί ο Αρης μπορεί να πάρει τεράστια ώθηση και να αλλάξει επίπεδο».

-Είχες κάποια συνάντηση με την ΚΑΕ για το μέλλον σου στην ομάδα;

«Με τον Αρη έχω κλειστό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, δεν είχα κάποια συνάντηση. Αντιλαμβάνομαι πως για την ώρα υπάρχουν κάποιες άλλες προτεραιότητες, οπότε κάθε πράγμα στον καιρό του».

-Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου την περσινή χρονιά;

«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν ήμουν αυτός που θα ήθελα να είμαι κι αυτό ήταν αποτέλεσμα πολλών συγκυριών και σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο ομαδικό με θέματα που προέκυπταν. Δυσκολεύτηκα η αλήθεια είναι να βρω ρυθμό, ενώ στην ομάδα έγιναν και αρκετές αλλαγές. Οπως είπα και πιο πριν, δεν θέλω να μένω στο παρελθόν. Κοιτάζω μπροστά. Μερικές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις, ακόμη κι όταν δουλεύεις σκληρά και προσπαθείς. Σε εμάς τους ψηλούς σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι έχουν μεγάλη σημασία οι συνεργασίες. Από την πλευρά μου δεν ψάχνω για δικαιολογίες, θα κάνω αυτό που χρειάζεται για να είμαι όπως πρέπει να είμαι».

 

To Top