Χαρίσης στο PRESSARIS: “Ο κόσμος είναι ο ίδιος ο Άρης, αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας”

Στην δεύτερη του χρονιά στον Άρη ο Κώστας Χαρίσης ανήκει στο γκρουπ των… παλιών. Αυτών που παρέμειναν στον Άρη και πέρα από την βοήθεια στο παρκέ έχουν και συμβουλευτικό ρόλο στα νεαρά παιδιά της ομάδας που ειδικά την φετινή σεζόν δεν είναι και λίγα. Ο έμπειρος σέντερ μίλησε στο PRESSARIS για την πορεία της προετοιμασίας, για τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα του στο τουρνουά του Αριστοτέλη αλλά και της Μπάμπεργκ.

Τόνισε αρχικά πως “είμαστε σε πολύ καλό δρόμο δουλεύουμε πάρα πολύ καλά με σωστές συνθήκες. Έχουμε πολύ οργανωμένο πρόγραμμα φέτος. Οι προπονητές μας έχουν κάνει άριστη δουλειά στην προετοιμασία τους και ήδη βλέπουμε ότι η ομάδα αποδίδει τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει σε θέματα φυσικής κατάστασης αλλά και στο τρέξιμο μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα ευχόμαστε όλοι να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα και να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι κίτρινοι έχουν ακόμα ένα μήνα προετοιμασίας μέχρι την έναρξη των πρώτων επίσημων παιχνιδιών υπογράμμισε: «Ταυτόχρονα είναι και ένας μήνας αφότου έχουμε ξεκινήσει. Θέλουμε να λυθούνε τα πόδια, να μπορέσουμε να βρεθούμε σαν ομάδα. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Και είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για τον Άρη και τον κόσμο να βρεθούμε αντιμέτωποι με ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ και ελπίζω ψυχολογικά να μας βοηθήσει για την συνέχεια».

Για την στήριξη που πρέπει να έχει η ομάδα από τον κόσμο της σχολίασε: «Ο κόσμος είναι ο ίδιος ο Άρης. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι και η παρουσία του σίγουρα είναι απαραίτητη σε κάθε ματς. Και σίγουρα τα νέα παιδιά που δεν το έχουν ζήσει είναι ένα έξτρα κίνητρο να μπορέσουν να ανταποκριθούν πιο γρήγορα να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που επιβάλει η Α1».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον συμβουλευτικό ρόλο που έχουν ο ίδιος και οι πιο έμπειροι συμπαίκτες του προς τα νέα παιδιά: «Τα νέα παιδιά δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, εμείς σαν μεγαλύτεροι προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μία μεγάλη ομάδα σε μία επαγγελματική ομάδα και προσπαθούμε να τους περάσουμε μια διαφορετική νοοτροπία. Ελπίζω πως όσο περνάει ο καιρός στην Φλώρινα αλλά και στην συνέχεια της προετοιμασίας να μπορέσουμε να το καταφέρουμε αυτό για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ».

 

To Top