Χαρίσης: “Τα υλικά είναι σωστά, η χημεία πρέπει να βρεθεί μέσα στο παρκέ” (video)

Ο Κώστας Χαρίσης θέλει ο Άρης να βρει την χημεία του όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όχι όπως πέρσι που το πέτυχε στο τέλος, αργοπορημένα. Θεωρεί ότι υπάρχουν τα υλικά για να συμβεί αυτό, να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο οποίος για τον ίδιο είναι ο πιο βασικός στην διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Φλώρινα.

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε αρχικά πως “από τις δύο πρώτες βδομάδες έχουμε ήδη καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Οι πιο παλιοί δείχνουν πολλή όρεξη για την συνέχεια, τα καινούρια παιδιά ακόμα περισσότερη και με πολλή ενέργεια. Έχουμε μια καλή εικόνα, αν και πολύ νωρίς. Ανεβαίνουμε πάνω (στη Φλώρινα) να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, θα έχουμε και πολύ δυνατά φιλικά στη συνέχεια και νομίζω ότι τα υλικά είναι σωστά, η χημεία πρέπει να βρεθεί μέσα στο παρκέ για να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα.

Ρωτήθηκε τι θα θεωρηθεί επιτυχία για τον Άρη και όχι απαραίτητα ποια βαθμολογική θέση και απάντησε πως “πρέπει να βρούμε χημεία νωρίς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα. Να μπορέσουμε να βρούμε οι πιο μεγάλοι και οι πιο μικροί το κοινό σημείο επαφής. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που έχουμε. Όλοι οι μεγάλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς”.

Για τα φιλικά που θα δώσει ο Άρης στη Φλώρινα και πως τα περιμένουν οι παίκτες, ο Χαρίσης επεσήμανε ότι “πρέπει να κάνουμε άλλα πράγματα νωρίτερα για να φτάσουμε στα φιλικά. Θέλουμε να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά πρώτα μέσα από ασκήσεις πρέπει να βρεθούμε πρώτα, να καταλάβουμε τι θέλει ο ένας και ο άλλος και μετά να φτάσουμε στα φιλικά”.

Αναλύοντας την πρώτη του φράση ότι έχουν ήδη καταλάβει περί τίνος πρόκειται η φετινή προετοιμασία σχολίασε πως “υπάρχει πολλή ενέργεια στο γήπεδο, πολλά παιδιά από τα καινούρια έχουν αμυντικά καθήκοντα, με πολλή όρεξη, πράγμα που λείπει από πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα και νομίζω ότι από εκεί θα κάνουμε τη διαφορά. Αυτό θα είναι το πρώτο μας στοιχείο που θα έχουμε διαφορά, η άμυνα. Θα ξεκινάμε την πίεση από νωρίς”.

Καταλήγοντας ρωτήθηκε πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα και απάντησε ότι “κάθε χρόνο λέμε ότι το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Και φέτος δύσκολο είναι. Πολλά ανακατέματα, οι ίδιοι παίκτες σε διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές χημείες… Νομίζω ότι το συστατικό είναι η χημεία σε μας, να μπορέσουμε να αποδώσουμε γρήγορα και όχι όπως πέρσι.

To Top