ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαρακίρι! Κάκιστος ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια “χρυσή” ευκαιρία, έχασε (0-1) και… έμπλεξε σε περιπέτειες

Χαρακίρι! Κάκιστος ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια “χρυσή” ευκαιρία, έχασε (0-1) από τον Ολυμπιακό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στα πλέι οφ και… έμπλεξε σε περιπέτειες, σε ότι αφορά την έξοδο στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος είχε μεν τρεις σημαντικές απουσίες (Καμαρά, Σάσα, Γκάνεα), αλλά παίζοντας με τον (επί της ουσίας αδιάφορο) Ολυμπιακό των πολλών απουσιών (συνολικά 13 εκτός αποστολής) έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το “τρίποντο” και να αποκτήσει προβάδισμα για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κακή εμφάνιση των κιτρινόμαυρων, μια από τις χειρότερες φέτος, με παίκτες που δεν είχαν ψυχή και σθένος, δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες του κόσμου πριν καν ολοκληρωθεί το παιχνίδι! Ελάχιστες οι καλές στιγμές του Άρη, μια ήττα-μαχαιριά σ΄ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, που πάει πίσω τον Άρη.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Τέσσερα τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Άρη και συγκεκριμένα οι Σούντγκρεν, Γκαρσία, Ιτούρμπε και Πάλμα. Στον Άρη ήταν η πρώτη φορά που ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε τον Ματέο Γκαρσία για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Εμπακατά ανέλαβε ρόλο αριστερού μπακ. Η αρχική ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων: Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν – Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Γκαρσία – Μαντσίνι, Πάλμα.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα. Και οι δυο ομάδες ζήτησαν το γκολ με τον Άρη στο 8′ με τον Πάλμα και στο 24′ με τον Ιτούρμπε απείλησε, ενώ ο Ολυμπιακός με τη σειρά του είχε την καλύτερη στιγμή στο 13′ σε τετ α τετ του Τικίνιο με τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός αντέδρασε σωστά. Στο 45′ ο Μαντσίνι σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τζολάκης είχε… αντίθετη άποψη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τους κιτρινόμαυρους φανερά να μην έχουν βρει ούτε το καθαρό μυαλό, ούτε τις λύσεις για να φτάσουν στο γκολ. Ο Ολυμπιακός παρά τις πολλές αλλαγές, έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ ΑΡΗ, ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο β’ μέρος, άσκησε πίεση, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε γκολ στο 55′, όταν σέντραρε ο Κουντέ, πήρε την κεφαλιά ο Παπαδόπουλος με τον Κουέστα να αποκρούει και τον Τικίνιο να σκοράρει εξ’ επαφής (0-1). Για μια ακόμη φορά ο Άρης δέχθηκε γκολ από στατική φάση.

Ο Μπούργος προσπάθησε άμεσα να ανακατέψει την… τράπουλα, ρίχνοντας στο 57′ τον Εντιαγέ, αντί του Πάλμα, με φανερή την αδυναμία του Άρη να παίζει χωρίς σέντερ φορ και με πολλούς περιφερειακούς παίκτες, να μην μπορεί να βρει τον στόχο. Οι κιτρινόμαυροι αντί να γίνουν απειλητικοί, αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον Ολυμπιακό να απειλεί με τους Τικίνιο και Κούντε μέχρι το 75′.

Στο 80′ ο Άρης είχε μια αναλαμπή με τον Γκάμα, αλλά μέχρι το τέλος συνέχισαν το κακό τους πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν καν σφυρίξει την λήξη ο Φωτιάς, οι φίλαθλοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά πάντων.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (66’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε, Πάλμα (56’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (76’ Μάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος Α., Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77’ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (68’ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82’ Σουρλής), Τικίνιο (76’ Ελ Αραμπί).

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας).

Βοηθοί: Ρέιναλτ Μπουξμπαούμ (Αν.Αττικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας).

4ος: Γιώργος Τζιοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Γκεόργκι Ντιμιτρόφ (Βουλγαρίας)

AVAR: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

To Top