Χαρδαλιάς για μπαρ-εστιατόρια: Βαριές “καμπάνες” στους παραβάτες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, επισήμανε ξανά τη σημασία της ατομικής ευθύνης.

Τακτική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία κορονοϊού στην Ελλάδα. Η ενημέρωση ήταν η πρώτη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων περιορισμού από την κυβέρνηση.

“Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας”, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών. Επίσης τόνισε ότι από τις 16 Αυγούστου θα ισχύει καραντίνα μιας εβδομάδας για όσους εισέρχονται από την Αλβανία.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Όσον αφορά το νέο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και επιβολή “λουκέτου” για 20 ημέρες σε περίπτωση δεύτερης παράβασης.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε εκτενή αναφορά στην ατομική ευθύνη των πολιτών και τόνισε ότι “αυτό το καλοκαίρι ο τρόπος χαλάρωσης και εκτόνωσής μας, δεν μπορεί να είναι ίδιος με τις άλλες χρονιές”.

To Top