Χαρδαλιάς: Κλειστές αύριο οι λαϊκές αγορές – Λιγότεροι στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

Νέες αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις όπως και οι αποδράσεις στην ύπαιθρο. Ξέρουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια είπε  κάνοντας μια ευθεία αναφορά στην αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στις εθνικές οδούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι όπως σημείωσε δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και ένα νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο της προσπάθειας να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου. Τα μέτρα αυτά είναι:

– Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους

– Απαγορευεται ο απόπλους ή καταπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά

– Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαικές. Από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παρεαγωγοί στις αγορές.

– Στα σούπερ μάρκετ μειώνεται ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

– Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

To Top