Χαρδαλιάς: “Ο κορονοϊός δεν αφήνει περιθώριο σε οπαδικά ένστικτα”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις οπαδών τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να αποτρέπονται.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση: “Ξέρω ότι φαντάζει περίεργο, ειδικά σήμερα, να επιμένουμε στην ανάγκη αποφυγής του συνωστισμού και την ίδια στιγμή να υπάρχουν φαινόμενα μαζικών εκδηλώσεων χιλιάδων συμπολιτών μας οπαδών που αγνοώντας κάθε οδηγία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ρισκάρουν όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και αυτή των συγγενών και των οικείων τους. Πραγματικά μας λυπούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Ο ιός ούτε ιδεολογικές αναφορές έχει, ούτε αφήνει κανένα περιθώριο σε οπαδικά ένστικτα και συναισθήματα.

Παραμένει εκεί έξω επικίνδυνος και η μεν συλλογική ευθύνη επιβάλει αναβολή κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν οι συνθήκες και οι όροι ασφάλειας, η δε ατομική ευθύνη επιβάλει άρνηση συμμετοχής σε παρόμοιες καταστάσεις συνωστισμού.

Ελπίζω και εγώ να είναι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό. Να επαναλάβω ότι δεν είναι εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε. Τόσο εκεί όπου και οπουδήποτε αλλού καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα”.

To Top