ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαριστέας: “Θα είμαι κοντά στον Άρη! Εγιναν σοβαρές κινήσεις, έρχονται τα καλύτερα”!

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα, δηλώνοντας παρών στο πλευρό του Άρη, ενώ υπογράμμισε ότι γίνεται ήδη καλή δουλειά στην ομάδα!

Ο Χαριστέας θυμήθηκε ότι ακριβώς πριν είκοσι χρόνια (29 Αυγούστου 1998) είχε συστηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνοντας το ντεμπούτο του με τον Άρη, στο επικό 1-4 της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν πέτυχε δυο γκολ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Μου θύμησες πολύ ωραίες στιγμές. Μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια. Έχουν περάσει όπως είπες 20 χρόνια από το ντεμπούτο με τον Άρη. Θέλω να πω ότι χάρηκα πάρα πολύ για το δυνατό ξεκίνημα του Άρη στο χθεσινό come back μετά από τέσσερα χρόνια που ανέβηκε κατηγορία και μετά από τόσες πολλές δυσκολίες που πέρασε και ο κόσμος του Άρη και όσο βρισκόταν στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πω ότι για εμένα αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική όπως και για τον κόσμο του Άρη και για τους ίδιους τους παίκτες γιατί όταν μία ομάδα επιστρέφει από την 2η κατηγορία όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο γιατί όλοι περιμένουν να μη ξαναγίνει κάτι αρνητικό.

Παρακολούθησα το παιχνίδι θα είμαι φέτος πολύ κοντά στην ομάδα. Όποτε μπορώ θα πηγαίνω στα παιχνίδια εντός έδρας. Θέλω να είμαι πολύ κοντά στον Άρη, να αισθάνεται και ο κόσμος ότι υπάρχει μία φωνή που θα συζητάμε τα καλώς και τα κακώς κείμενα γιατί δεν μου αρέσει να είμαι ένας απλός παρατηρητής. Θέλω να τρυπώνω πιο μέσα στα πράγματα. Ο Άρης έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν είναι εδώ μόνο στις νίκες και στις ήττες αλλά γενικότερα να υπάρχουν στόματα που θα μιλάνε και θα λένε 2-3 πράγματα και θα προλαβαίνουν καταστάσεις γιατί ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει τραβήξει πολλά. Αυτό που δεν θέλω εγώ είναι να μην επαναληφθεί ξανά κάτι παρόμοιο. Είναι μία ευκαιρία του Άρη αυτή τη φορά και εδώ θα είμαστε να συζητάμε. Υπόσχομαι να κάνουμε και μία μεγαλύτερη συνέντευξη, να μιλάμε πιο αγωνιστικά αλλά εγώ κρατώ την αισιοδοξία από το χθεσινό παιχνίδι και θέλω να δω την συνέχεια γιατί όπως είπα θέλω να είμαι από κοντά και να διαβάζω τα πράγματα. Ο στόχος μου είναι να είμαι εδώ μόνιμα μετά από πολλά χρόνια. Φέτος διψάω να δω μπάλα.

Για το ποια θα είναι η θέση του στον Άρη είπε:

Εγώ αυτό που θέλω είναι να είμαι σαν φίλαθλος κοντά στην ομάδα του Άρη και αυτό που υπόσχομαι είναι να προσπαθώ με την δικιά μου φωνή και γνώση όποτε χρειαστεί να είμαι εκεί για να πω την άποψη μου και την συμβουλή μου. Έχω πολύ εμπιστοσύνη στο τεχνικό team και στους ποδοσφαιριστές γιατί είδα ότι έγιναν πολύ καλές κινήσεις και σοβαρές. Αυτό που υπόσχομαι στον Άρη και ειδικά στα νεαρά παιδιά που γνωρίζουν ιστορία ότι θα είμαι εκεί κοντά και στα καλά και στα κακά. Να θέτω την γνώμη μου δημόσια γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δημιουργείται στην ομάδα μία κατάσταση και να μην προλαβαίνουμε δυσάρεστα πράγματα. Σαν φίλαθλος και σαν άνθρωπος που έχω υπάρξει και μεγάλωσα στην οικογένεια του Άρη άλλαξαν λίγο τα μυαλά μου τα τελευταία χρόνια επειδή ήμουν στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι πλέον είναι η ώρα να υπάρχουν φωνές από ανθρώπους που έχουν φορέσει την φανέλα του Άρη αλλά και που γνωρίζουν κάποια πράγματα και θα μπορέσουν να βοηθήσουν συμβουλευτικά την ομάδα, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και γενικότερα. Επίσης, αυτό γίνεται πάρα πολύ στην Ευρώπη. Δεν γίνεται να αφήνουμε τα πράγματα να κυλάνε χωρίς να υπάρχουν φωνές, οι οποίες θα είναι θετικές φωνές και θέλουν το καλό της ομάδας. Εγώ δεν έχω καμία σκοπιμότητα να πω ψέματα.

Θα έρθει και η στιγμή που θα ασκηθεί κριτική. Η χρονιά είναι μεγάλη, το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές για να παραθέτουμε τις απόψεις μας για το καλό της ομάδας και όχι για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Για τον χθεσινό αγώνα είπε:

Χάρηκα για την χθεσινή νίκη, θέλω η ομάδα να συνεχίσει έτσι γιατί βλέποντας το πρόγραμμα μπορεί να μαζέψει βαθμούς από την αρχή που θα της δώσουν μεγάλες ανάσες. Ο Άρης χθες έκανε ένα πολύ καλό βήμα και ένα δύσκολο διπλό. Να μη ξεχνάμε όμως ότι έχει πολλές ακόμα μάχες να δώσει.

Για το αν μίλησε με την διοίκηση του Άρη είπε:

Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο γιατί ήμουν και εξαφανισμένος στο εξωτερικό. Αυτό που ήθελα να πω δημόσια είναι ότι η ομάδα του Άρη έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σκοπιμότητα στον σύλλογο. Καθαρές φωνές, καθαρά πράγματα ώστε να ξέρουν όλοι ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν με την δημόσια γνώμη και συμβουλή τους να πουν τα πράγματα έτσι όπως είναι και όχι όπως θέλουν να τα μεταφέρουν κάποιοι.

Για το brand name του ΄Άρη είπε:

Ο Άρης έχει ένα δυνατό brand και πρέπει να δουλεύει σε καθημερινή βάση για να μεγαλώνει αυτό το brand. Η κάθε φωνή είτε είναι στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, είτε στο εξωτερικό είναι πολύτιμη. Επειδή έχω υπάρξει και ποδοσφαιριστής του Άρη και έχω φορέσει την φανέλα ξέρω πως χτίζεται μία ομάδα και να φτάνει σε επιτυχίες. Ο Άρης έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Για την συνάντηση με τους συμπαίκτες του είπε:

Ξαναβρεθήκαμε, ήταν πολύ ωραία στιγμή. Αυτό λέγαμε, έλειπαν τέσσερις και κάναμε εντεκάδα για να κάνουμε δικό μας πρωτάθλημα και να υποστηρίζουμε τον Άρη.

Για το αν θα πάει στο παιχνίδι με την Λάρισα είπε:

Σκοπεύω να πάω στο γήπεδο. Απ’ότι μου είπαν πάει για Καυτατζόγλειο γιατί το γήπεδο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά όπου και να βρίσκεται η ομάδα είναι Θεσσαλονίκη είναι η έδρα του Άρη και πρέπει να την τιμήσει.

Για την καριέρα του είπε:

Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάλα στον Άρη είχα μεγάλα όνειρα και αυτό το μεγαλύτερο όνειρο που είχα το πέτυχα σαν ποδοσφαιριστής με την κατάκτηση του EURO. Έζησα μεγάλες στιγμές σαν επαγγελματίας. Από εκείνο το παιχνίδι μέσα στην Τούμπα πίστεψα στον εαυτό μου ότι θα μπορέσω να κάνω μία πολύ μεγάλη καριέρα. Είμαι ευλογημένος που το κατάφερα δουλεύοντας πολύ σκληρά , κάνοντας πολλές θυσίες γιατί μόνο έτσι έρχεται η μεγάλη επιτυχία. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Όταν σταματάς τις θυσίες, σταματάνε και οι επιτυχίες.

Το σχόλιο του για τον Άρη:

Ο Άρης έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα αλλά όπως είπα είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς. Αυτό το ξέρει και ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Παιχνίδι με το παιχνίδι αυτό που θέλω να δω από τον Άρη φέτος είναι ένα συγκεκριμένο πλάνο αγωνιστικό και μία αγωνιστική πειθαρχία όπως έδειξε χθες. Αν τα έχει αυτά ο Άρης είτε είναι σε καλή μέρα είτε σε κακή τότε δεν θα έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τίποτα. Εύχομαι ο Άρης να μην έχει τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά.

Ο Άρης είναι τραυματισμένος από τέτοιες καταστάσεις και καμιά φορά χρειάζεται κάποιοι να γίνουν λίγο “κακοί”, να δίνουν το ένα έξτρα κίνητρο για να μη πέσει η ομάδα ξανά σε τέτοιες καταστάσεις. Να μη γελιόμαστε, είναι ανεπίτρεπτο για τον Άρη να έχει υποστεί τέτοια πράγματα. Πρέπει να βάλει τις βάσεις από τώρα και αν γίνει μία σταθερή ομάδα που θα σέβεται η Ελλάδα και αργότερα η Ευρώπη.

To Top