Χαριστέας: «Καρμικό το γκρουπ που μας έτυχε, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για την κλήρωση των ομίλων του Euro 2024 αλλά και για το «χρέος» της Ελλάδας να φτάσει μέχρι εκεί.
Με την Ελλάδα να μαθαίνει τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Euro 2024 αν όντως προκριθεί, o bwinΣΠΟΡ FM 94,6 φιλοξένησε έναν άνθρωπο που σημάδεψε την καλύτερη πορεία της Εθνικής μας ομάδας σε αντίστοιχη διοργάνωση, τον Άγγελο Χαριστέα.
Ο παλαίμαχος φορ, ένας εκ των ηγετών της «γαλανόλευκης» στο έπος του 2004, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην κλήρωση που διεξήχθη στo Aμβούργο.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την κλήρωση: «Ήταν καλή η κλήρωση για εμάς. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε, είναι σαν… καρμικό το γκρουπ που έχουμε, σε όλους πήγε το μυαλό στο 2004. Αν αναλογιστούμε πόσους Τούρκους και πόσους Έλληνες έχει η Γερμανία, καταλαβαίνουμε τι θα γίνει στο πρώτο ματς του ομίλου. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Βέβαια θεωρώ ότι η Τουρκία θα είναι από τις εκπλήξεις του τουρνουά, έχει κάνει εξαιρετικά προκριματικά. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και έχουμε πολλά να κερδίσουμε σε αυτό το γκρουπ, αν είμαστε σοβαροί όπως στα ματς με τη Γαλλία και την Ολλανδία».
Για τη σημασία του πρώτου ματς με την Τουρκία: «Το πρώτο παιχνίδι είναι ίσως για μένα το πιο σημαντικό. Εφόσον κερδίζεις πας με αέρα στα επόμενα ματς. Σε περίπτωση ισοπαλίας πας με ελπίδα. Εάν χάσεις το πρώτο παιχνίδι και υπάρξει νικητής στο άλλο ματς, νιώθεις ότι είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και πας μόνο για να πάρεις βαθμούς, τίποτε άλλο».
Για τις αναμετρήσεις της Ελλάδας στα playoffs ώστε να μπει στο Euro: «Λίγες εβδομάδες πριν, με νίκη επί της Ολλανδίας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η Εθνική έχει δείξει ότι πλέον πατάει καλύτερα στα πόδια της, είναι σοβαρή και μεστή. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ούτε από την Τουρκία ούτε από την Τσεχία. Είναι χρέος των παιδιών, με τα παιχνίδια που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα, να πάρουν τα ματς των playoffs. Βλέποντας τον όμιλο γύρισα 20 χρόνια πίσω. Τα παιδιά τα ίδια καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αγχωθούν, με την καλή έννοια, και να φέρουν την Εθνική σε μία τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτά τα ματς δεν μπορείς να τα αναπληρώσεις. Είναι τελικοί, όπως εσύ σκέφτεσαι ότι θες να κερδίσεις έτσι σκέφτεται και ο αντίπαλος. Θέλω να πιστεύω ότι το θέλουμε περισσότερο. Έχουμε την εμπειρία, το έχουμε ξανακάνει και έχουμε αποδείξει ιστορικά πως τα καταφέρνουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια».
Για τις ομάδες του γκρουπ: «Μιλώντας με τον Ροζίτσκι, μου είπε ότι η ομάδα τους δεν είναι τόσο καλά, δεν έχει τη μεγάλη ποιότητα όπως παλιά. Η Πορτογαλία είναι ικανή και έχει ένα μεγάλο σερί ως αήττητη. Μην ξεχνάμε όμως ότι έχουμε πολύ καλή προϊστορία μαζί τους. Είναι ένα γκρουπ που μας ταιριάζει, έχουμε διαφορετικό κίνητρο από κάθε ομάδα ξεχωριστά».
Για την παρουσία του στην κλήρωση: «Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι έρχομαι κοντά με άλλα παιδιά. Μίλησα με τον Μπουφόν, με τον Σνάιντερ, ανταλλάξαμε απόψεις. Τέτοιες διαδικασίες σε φέρνουν κοντά με παίκτες-θρύλους. Ένιωσα γι’ ακόμη μια φορά ότι εκπροσωπώ την Ελλάδα και αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο»

To Top