ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαριστέας: «Ποτέ δεν αγωνίστηκα κεκλεισμένων των θυρών»

Ο Άγγελος Χαριστέας μαζί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη φανέρωσαν στο κλειστό της Καρδίτσας τις μπασκετικές τους ικανότητες. Μετά το τέλος του All Star Game οι δυο τους ρωτήθηκαν για τα επεισόδια οπαδικής βίας που συμβαίνουν στη χώρα μας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με τον βετεράνο άσο του Άρη να τονίζει πως “ποτέ δεν αγωνίστηκα κεκλεισμένων των θυρών”.

Αναλυτικά η συνέντευξή τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Κέρδισαν τις εντυπώσεις το απόγευμα του Σαββάτου (16/12), στην πρώτη μέρα του 26ου All Star Game, στην Καρδίτσα, και όχι άδικα! Αν και μεγάλωσαν με την ασπρόμαυρη μπάλα στα πόδια, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Άγγελος Χαριστέας φανέρωσαν, στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», τις μπασκετικές ικανότητές τους, αποτελώντας μέλη της team Αλβέρτη, η οποία στη μάχη των παλαίμαχων, ηττήθηκε από την team Μπουρούση.

«Δεν μας έβαλαν μαζί στο παιχνίδι, γιατί τρόμαξαν με τις δυνατότητές μας!», σχολίασε, χαριτολογώντας, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας εθνικής Ανδρών στο Euro 2004, στην Πορτογαλία.

Πρόσθεσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος εμφανίστηκε στο παρκέ με αθλητικό παπούτσι που είχε υπογραφή το ποδοσφαιρικό παρατσούκλι του (σ.σ. Zagor), το νούμερο 7 που φορούσε στη φανέλα του και την ελληνική σημαία, λέγοντας: «Μου αρέσει το μπάσκετ, όπως ξέρω ότι αρέσει και στον Αγγελο. Παρακολουθώ και παίζω, γιατί θεωρώ πως το άθλημα στα δικά μας… κυβικά – κάτι που δεν ισχύει, φυσικά, για τα παιδιά που παίζουν επαγγελματικά- είναι πιο εύκολο, πιο ‘τεμπέλικο’. Η παρουσία μας στο All Star Game γίνεται για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν άσχημα από τα φαινόμενα της φύσης (σ.σ. κακοκαιρία Ντάνιελ). Όχι μόνο είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά αποδεχόμαστε πάντα με χαρά, όπως ισχύει και με τα παιδιά που βρισκόμαστε στους Legends 2004, τέτοιου είδους προσκλήσεις».

«Ο Θοδωρής μπορεί να μη θυμάμαι, στην Πορτογαλία κάπου-κάπου χαλαρώναμε με βολές. Το μυστικό του 2004, δηλαδή, ήταν ότι παίζαμε και μπάσκετ (σ.σ. γέλια)!», αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άγγελος Χαριστέας, με τον Ζαγοράκη να τον… μαζεύει αστειευόμενος. «Ε, ας μην αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά μας!».

Συμπλήρωσε ο «χρυσός» σκόρερ στον τελικό του Euro 2004 για την Ελλάδα, επισημαίνοντας: «Εκπροσωπούμε με τον Θοδωρή στο All Star Game την ομάδα του 2004. Είναι μεγάλη χαρά όταν εμείς του ποδοσφαίρου συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Η παρουσία μας εδώ είναι καθαρά συμβολική. Χαίρομαι που είμαστε εδώ και προσφέρουμε ένα ενθουσιώδες σόου. Στην ουσία, όμως, καταθέτουμε και το μήνυμα, το οποίο είναι πως ο αθλητισμός αποτελεί την πρόταση κατά της βίας και των όσων αρνητικών πραγμάτων βιώνουμε τελευταία».

«Ποτέ δεν αγωνίστηκα κεκλεισμένων των θυρών»

Μιλώντας διεξοδικότερα για την οπαδική βία και τη συνθήκη της διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών που υπάρχει στο προσκήνιο για ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άγγελος Χαριστέας ανέφερε:

«Παίζοντας τα περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό, δεν έτυχε ποτέ στην καριέρα μου να αγωνιστώ χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Οπότε, το σκηνικό που ετοιμαζόμαστε να βιώσουμε στα ελληνικά γήπεδα, για μένα, αγωνιστικά, είναι κάτι που δεν το έζησα και είναι αδιανόητο. Θέλουμε, πρώτα από όλα, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να βάλουμε κάτω τα πράγματα, ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του και στο τέλος θα έχουμε έναν αθλητισμό πάνω σε στέρεες βάσεις. Οι στέρεες βάσεις στον αθλητισμό είναι ο κόσμος».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με τη σειρά του, τόνισε σχετικά: «Ο Άγγελος και εγώ είμαστε δύο άλλοτε αθλητές που λατρεύουν και λατρεύονταν από τον κόσμο. Εννοείται πως πρέπει να βρίσκονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα και πρέπει, κάποια στιγμή, να τελειώσει όλο αυτό που γίνεται με τη βία, ώστε να μπορέσουμε, όχι μόνο να λέμε πως είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά να το αισθανόμαστε και να το βιώνουμε».

«Οι πιθανότητες με το μέρος μας»

Εστιάζοντας στην εθνική Ανδρών και τη διεκδίκηση της παρουσίας της στην τελική φάση του Euro 2024, μέσω των play off του Nations League, αμφότεροι τοποθετήθηκαν με τον ίδιο τρόπο: Εξέφρασαν την πίστη πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να βρίσκεται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

«Νομίζω πως είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε! Εξαρτάται από τα παιδιά και όλη την ομάδα που απαρτίζουν το τιμ. Εύκολο δεν είναι τίποτα, θεωρητικά, όμως, οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας. Είναι στα πόδια, στο μυαλό των παιδιών και εμείς θα είμαστε όπου χρειαστεί και νοερά και οπουδήποτε αλλού κριθεί αναγκαίο, στο πλευρό τους», είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Άγγελος Χαριστέας επισήμανε: «Περιμένω πολλά πράγματα από την εθνική, στα προκριματικά καλλιέργησε προσδοκίες. Αυτό που θέλω, όπως το θέλουμε και όλοι μας, είναι να πάρει πρόκριση, μετά από χρόνια, σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό περιμένω!».

To Top