Χασούρα-μαμούθ 5 δισ. ευρώ από την πανδημία στα μεγάλα πρωταθλήματα!

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει φτάσει σε ανεπανάληπτα επίπεδα, με τις συνολικές απώλειες να ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι και τη φετινή σεζόν.

Την ώρα που τα γήπεδα παραμένουν κλειστά και τα lockdown ισχυροποιούνται στις ευρωπαϊκές χώρες, τα μεγάλα πρωταθλήματα εξακολουθούν να πλήττονται σε τεράστιο βαθμό από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού ανάλυσης στο ποδόσφαιρο, KPMG, η χασούρα που έχουν υποστεί τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα (τα κλασικά Top-5 συν η πορτογαλική Liga NOS) ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι τρομακτικές απώλειες εσόδων αφορούν τόσο τα μικρότερα κλαμπ που βρίσκονται σε ακόμη πιο δυσχερή κατάσταση, μέχρι και τις πρωταθλήτριες. Χαρακτηριστικά όπως δείχνει η έρευνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Πόρτο έχουν υποστεί όλες μειώσεις παρά τα έπαθλα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τις τηλεοπτικές ρήτρες, με τη Βασίλισσα να σημειώνει το χαμηλότερο, -8% και τους Δράκους από την αντίθετη μεριά να μετρούν απώλειες ύψους 50%!

To Top