ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χατζηαποστόλου: «Σταματήστε να κρατάτε ομάδες, ανεβάστε τους δεύτερους από τη Γ’ Εθνική»

Χωρίς μεγάλες εντάσεις κύλησε η γενική συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή (26/6)… Ωστόσο, υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν αίσθηση. Η πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες ήταν αυτή του Βασίλη Χατζηαποστόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς τάχθηκε ανοιχτά για το τι πρέπει να γίνει με τα κενά που θα δημιουργηθούν στη Β’ Εθνική της νέας περιόδου.

«Σταματήστε επιτέλους να κρατάτε ομάδες που πέφτουν. Ανεβάστε αν έχετε κενά τους δεύτερους από τη Γ’ Εθνική. Έτσι δεν θα έχει και αίσθημα αδικίας και ο Άρης.

Επίσης, αυτή τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας που τη βρήκατε;», είπε ο Χατζηαποστόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς υπογράμμισε ότι η γενική συνέλευση γίνεται στη σκιά ποινικών διώξεων… «Όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με δέος τα όσα συμβαίνουν. Εκείνοι που κωφεύουν είναι η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ που δεν παίρνουν θέση! Τα πειθαρχικά όργανα δεν αντικαταστάθηκαν. Έχουμε δύο ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς οι οποίοι επιλεκτικά καλούν σε απολογία. Εμένα με τιμώρησαν με πρόστιμο επειδή είπα ότι κάποια μέλη της ΕΠΟ κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί; Επειδή δεν αρέσω στο σύστημα; Κάποιοι επηρεάζουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και κάνουν επιλεκτικές κλήσεις.

Γιώργο Γκιρτζίκη, πρέπει να σταματήσεις το bullying, τις διώξεις, τον εκφοβισμό, την εκβίαση και την έμμεση δωροληψία! Μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα, αν δεν είστε αγκιστρωμένοι εκεί που ήταν οι προηγούμενοι. Αντισταθείτε, μπορείτε να κάνετε πράγματα. Το ποδόσφαιρο έχει εξευτελιστεί, είτε το παραδέχεστε είτε όχι».

Η τοποθέτηση Χατζηαποστόλου έφερε την άμεση απάντηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιώργου Μποροβήλου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μην επικυρώνουμε ολόκληρη τη βαθμολογία όταν υπάρχουν εκκρεμότητες στις πειθαρχικές επιτροπές. Είναι απολύτως νόμιμη η μερική επικύρωση. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το αν συμφέρει ή όχι μια απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου κάποιον λέει αν είναι σωστή ή λάθος… Δεν είναι έτσι όμως. Δεν μπορεί οι αποφάσεις να κρίνονται κατά το δοκούν…», είπε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Από πλευράς των εκπροσώπων των ΠΑΕ ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΠΑΟΚ επιτέθηκε κατά της ΕΠΟ με αφορμή τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

«Είναι δυνατόν να ακούγονται τόσοι με πακιστανικά τηλέφωνα και να μην παραιτείται κανείς; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πολλές φορές τονίσει την απέχθεια της για όλα αυτά. Για τις Επιτροπές ότι και να λεχθεί λίγο είναι… Με όλα όσα έχουν γίνει μόνο μία ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν επιλεκτική ευαισθησία. Ελπίζουμε να προχωρήσει το θέμα των τακτικών δικαστών κατ’ εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου και να συνεδριάζουν εκτός ΕΠΟ.

Το πιο τρανό παράδειγμα της ανικανότητας της ΕΠΟ είναι η διαιτησία. Χθες όρισε νέα ΚΕΔ, ένα ακόμα δείγμα αναξιοπιστίας. Μια από τα ίδια.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Δεν πρόκειται να γίνουν ανεχτές διαιτησίες σαν τις περσινές από την ομάδα μας…».

Επικριτικός ήταν και ο μόνιμα αντιπολιτευόμενος Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας τόνισε: «Έχει παρέμβει η ποινική δικαιοσύνη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη περνούν απ’ τον ανακριτή. Όλες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος. Οι περιοριστικοί όροι επιβάλλονται γιατί είσαι επικίνδυνος. Και αναρωτιέμαι: Πρέπει να ψηφίσω πεπραγμένα της διοίκησης; Η ΕΠΟ σιωπά εκκωφαντικά για όλα αυτά! Η σιωπή των αμνών. Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης. Δεν θα έπρεπε ένα πειθαρχικό όργανο της ομοσπονδίας να ασχοληθεί; Πότε θα ασχοληθεί; Σε 7-8 χρόνια που θα έχουμε αμετάκλητες αποφάσεις; Αν εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα, θα διερευνήσετε την υπόθεση πειθαρχικά;».

To Top