Χατζηδάκης: Ο ελληνικής καταγωγής επόπτης επιστρέφει στην Premier League

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο αξιωματούχος που κατηγορήθηκε ότι χτύπησε με τον αγκώνα τον Άντριου Ρόμπερτσον, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην Premier League – αν και όχι στον αγωνιστικό χώρο – την προσεχή Τρίτη ως βοηθός VAR.

Ο ελληνικής καταγωγής βοηθός είχε τεθεί στον πάγκο μέχρι νεωτέρας, ενώ η FA διερευνούσε το περιστατικό κατά το οποίο φάνηκε να χτυπάει τον αριστερό μπακ της Λίβερπουλ στο πηγούνι με τον αγκώνα. Αφού απολογήθηκε και η έρευνα ολοκληρώθηκε, πήρε την άδεια να επιστρέψει στη δράση και θα βρεθεί αρχικά ως βοηθός διαιτητή στο Πρέστον Νορθ Εντ – Μπλάκμπερν Ρόβερς για την Championship το Σάββατο το βράδυ (22/04), πριν αναλάβει τον ρόλο του βοηθού VAR στην αναμέτρηση της Λέστερ με τη Λιντς το βράδυ της Τρίτης (25/04) για την Premier League.

Η αναμέτρηση της δεύτερης κατηγορίας μεταξύ των δύο ομάδων που κυνηγούν τα πλέι οφ θεωρείται αρκετά υψηλή ώστε να επιβλέπεται από αξιωματούχους της Premier League. Κατά μέσο όρο, οι διαιτητές και οι βοηθοί τους που συνήθως δραστηριοποιούνται στην κορυφαία κατηγορία επιβλέπουν τρία έως πέντε παιχνίδια της Championship ανά τη σεζόν.

Αυτή τη σεζόν, ο Χατζηδάκης, ο οποίος είναι επίσης εγκεκριμένος αξιωματούχος από τη Fifa, έχει συμμετάσχει σε 48 αγώνες ως βοηθός διαιτητή ή βοηθός VAR – 40 στην Premier League, τρεις στην EFL και πέντε στα εγχώρια κύπελλα.

Υπήρχαν εκκλήσεις να επιβληθεί στον 38χρονο μακρύς αποκλεισμός, αλλά μετά από έρευνα, κατά την οποία ελέγχθηκαν πολλαπλές οπτικές γωνίες του περιστατικού με τον Ρόμεπρτσον η FA τον έκρινε αθώο και έδωσε το «οκ» να επιστρέψει.

To Top