Χατζηδιάκος: «Δεν είμαστε κατώτεροι από τους Ολλανδούς»

Ο ποδοσφαιρικά «ολλανδοθρεμμένος» (καθότι απ’ τα 15 του έως το εφετινό καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Αλκμάαρ) Παντελής Χατζηδιάκος εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (7/9, 21:45) αγώνα με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν για τα προκριματικά του EURO 2024.

Ο Έλληνας αμυντικός τόνισε πως η «γαλανόλευκη» ομάδα δεν είναι κατώτερη της ολλανδικής, ενώ αναφέρθηκε επίσης τόσο στην απουσία του τιμωρημένου Ντίνου Μαυροπάνου, όσο και στο πως θα προσεγγίσει η Εθνική Ομάδα το παιχνίδι.

Αναλυτικά, ο Χατζηδιάκος μίλησε:

-Για το πως αισθάνεται που θα παίξει με Ολλανδία και τι συμβουλές έχει δώσει στους συμπαίκτες του:

«Τις συμβουλές που έχω δώσει δεν θα σας της πω. Για μένα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Όπως ξέρετε η μητέρα μου είναι Ολλανδή και ο πατέρας μου Έλληνας. Όλη η οικογένειά μου υποστηρίζει την Ελλάδα, οι γονείς μου, η κοπέλα μου. Περίμενα 10-12 χρόνια να παίξω απέναντι στην Ολλανδία και θέλω πολύ να νικήσουμε».

-Για την Ολλανδία:

«Έχω παίξει αρκετές φορές με καλά αποτελέσματα. Έχω κολλητούς φίλους στην Εθνική Ολλανδίας. Ξέρω αρκετά πράγματα για τους Ολλανδούς. Θα προσπαθήσω με τις γνώσεις μου να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή».

-Για την απουσία του τιμωρημένου Μαυροπάνου:

«Η άμυνα δεν είμαι εγώ και ο Ντίνος. Η άμυνα είμαστε και οι έντεκα. Ο Ντίνος είναι πολύ καλός παίκτης. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η άμυνα θα είναι δυνατή».

-Για την ομάδα και τους στόχους της:

«Θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο, να πονάμε για το εθνόσημο και να παλεύουμε για τη νίκη. Για τους Ολλανδούς είναι σημαντικό. Θα έρθουν ‘πεινασμένοι’ για τη νίκη αλλά και εμείς το θέλουμε πολύ και συζητάμε πόσο θέλουμε να παίξουμε σε ένα τουρνουά»

-Για τη σχέση που θα έχει αυτό το ματς σε σύγκριση με αυτό κόντρα στη Γαλλία:

«Θα έχει ομοιότητες. Η Ολλανδία είναι φαβορί. Παίζει εντός έδρας και έχει αρκετά καλούς παίκτες. Δεν είμαστε κατώτεροι από αυτούς. Είμαστε Έλληνες, είμαστε ενωμένοι και θα μπούμε στο γήπεδο να παλέψουμε».

To Top